Foto: morgueFile
Lai nevalstisko organizāciju (NVO) publiskos pārskatus turpmāk padarītu publiski pieejamus sabiedrībai, otrdien valdība atbalstīja grozījumus noteikumos par biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatiem, informē Finanšu ministrija.

Šā gada 24. februāri stājās spēkā grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā, kas paredzēja, ka biedrībām gada pārskati ir jāiesniedz tikai vienā iestādē - Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Taču, lai nodrošinātu to, ka NVO gada publiskie pārskati ir pieejami sabiedrībai, ar grozījumiem noteikumos par biedrību gada pārskatiem paredzēts noteikt, ka biedrību, nodibinājumu vai arodbiedrību gada pārskatus, ja tie iesniegti elektroniski, vai šo dokumentu elektroniskās kopijas, ja tie iesniegti papīra formā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā elektroniski nodod Uzņēmumu reģistram, kas nodrošina gada pārskatu publisku pieejamību.

Līdz ar šādu regulējumu Uzņēmumu reģistrs būtu pamatoti tiesīgs nodrošināt saņemto dokumentu publisku pieejamību.

Tāpat VID būs tiesīgs biedrību, nodibinājumu vai arodbiedrību gada pārskatus arī par 2009. gadu nodot Uzņēmumu reģistram publiskošanai (kas līdz šim nebija publiski pieejami).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!