Valsts prezidents Valdis Zatlers, otrdien, tiekoties ar ASV Transporta pavēlniecības komandieri ģenerāli Dankanu Maknabu, saņēma ASV prezidenta Baraka Obamas līdzjūtības vēstuli Latvijai saistībā ar divu karavīru - Voldemāra Anševica un Andreja Merkuševa - bojāeju Afganistānā, portālu “Delfi” informēja Valsts prezidenta preses dienestā.
Kā informē Valsts prezidenta preses dienestā, ASV prezidents sūta savu un Amerikas tautas visdziļāko līdzjūtību un norāda, ka viņš domās un lūgšanas ir ar bojāgājušo un ievainoto ģimenēm.


Obama arī atzīmē: “Es esmu lepns, ka ASV ir tāds sabiedrotais  kā Latvija. Šodienas zaudējums ir ne tikai šīs misijas sarežģītības atgādinājums, bet arī parāda, cik tā ir svarīga mūsu kolektīvajai drošībai.”


ASV prezidents pateicas Zatleram par 1. maijā izteikto līdzjūtību sakarā arī ar divu amerikāņu karavīru bojāeju tā paša uzbrukuma laikā.


Valsts prezidents Valdis Zatlers ir saņēmis arī Igaunijas un Lietuvas prezidentu līdzjūtības bojāgājušo tuviniekiem un Latvijas tautai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!