Valdība pirmdien lems par algu dubultošanu obligātā militārā dienesta karavīriem, paredzot tiem ikmēneša atalgojumu 20 latu apjomā līdzšinējo 10 latu vietā, informē valdības Komunikācijas departaments.
Šobrīd Aizsardzības ministrijas (AM) un Iekšlietu ministrijas (IeM) vienībās dienošie obligātā militārā dienesta karavīri kā dienesta atalgojumu saņem 10 latu mēnešalgu, kā arī piemaksas par dienesta pakāpi un/vai amatu. AM dienestu veic 1600 karavīru, no kuriem piemaksu par dienesta pakāpi saņem 74, bet par amatu - septiņi karavīri. Savukārt IeM pašreiz dien 751 karavīrs, no kuriem piemaksu par dienesta pakāpi saņem 179.

Lai realizētu Nacionālo bruņoto spēku personāla sociālās politikas vienu no galvenajiem uzdevumiem - paaugstināt karavīru atalgojumu - AM sagatavojusi noteikumu projektu, kas paredz noteikt karavīriem divas reizes lielāku mēnešalgu - 20 latu. Projektā tāpat paredzēts, ka piemaksu par dienesta pakāpi karavīri turpmāk varētu saņemt tādā pašā apjomā kā profesionālā dienesta karavīri, bet piemaksu par amatu projekts paredz palielināt par trijiem latiem.

2003.gadā šī normatīvā akta ieviešanai AM papildus būtu nepieciešami 204,2 tūkstoši latu, bet IeM - 54,9 tūkstoši latu.

Noteikumos algas paredzētas šādā apjomā: karavīram un matrozim - 20 lati, dižkareivim, dižmatrozim - 22 lati, kaprālim - 25 lati, seržantam - 28 lati, bet virsseržantam un bocmanim - 31 lats. Bet piemaksas par amatu paredzētas šādas: dižkareivim, dižmatrozim - 2 lati, kaprālim - 5 lati, seržantam - 6 lati, virsseržantam un bocmanim - 7 lati, bet vada seržantam - 10 latu.

Noteikumi to pieņemšanas gadījumā spēkā stāsies nākamā gada 1.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!