Foto: PantherMedia/Scanpix
Obligātās depozītu sistēmas, kas paredz PET produkcijas efektīvu savākšanu, Latvijā ir jāievieš ar 2015.gadu, šādu mērķi izvirzījis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP).

Šī sistēma paredz veicināt PET produkcijas efektīvāku savākšanu, lai tā nenonāktu vidē. Izlietoto iepakojumu būs iespējams atgriezt atpakaļ, saņemot par to zināmu samaksu.

Stāstot par valdības pirmajās 100 dienas paveikto, Sprūdžs atzīmēja, ka ir izstrādāts sabiedrības līdzdalības veicināšanas projekts un sagatavots vietējo referendumu likums, kas tiks virzīts tālākai izskatīšanai un apstiprināšanai. Tas būšot veiksmīgs instruments, kā pašvaldība turpmāk varēs noskaidrot savu iedzīvotāju viedokli, norādīja ministrs.

Viņš arī uzsvēra, ka ir izstrādātas reģionālās attīstības politikas pamatnostādnes, iesākta administratīvās reformas izvērtēšana un apturēta otrā līmeņa vēlētu pašvaldību izveide.

Ministrs arī iecerējis kompensāciju sistēmu atjaunošanu par saimnieciskās darbības ierobežošanu aizsargājamajās teritorijās.

Premjera Valda Dombrovska (V) valdība tika apstiprināta 2011.gada 25.oktobrī.

Lai gan ZRP 11.Saeimas vēlēšanās ieguva 22 mandātus, pašlaik viņu frakcijā ir 16 deputāti. Frakcijas lielums samazinājās pēc tam, kad oktobrī no ZRP izstājās seši deputāti Klāva Olšteina vadībā. Tā saucamie "olšteinieši" pašlaik ir izveidojuši neatkarīgo deputātu grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!