Foto: Publicitātes foto
Ogres Dzimtsarakstu nodaļā pērn ievērojami palielinājies noslēgto laulību skaits. Kopumā gredzenus mija 471 pāris, un tas ir par 138 laulību reģistriem vairāk nekā 2021. gadā. Vecākajam līgavainim bija 94 gadi, savukārt jaunākajam – 18 gadi, liecina Ogres novada informācija mājaslapā "Ogresnovads.lv".

Pašvaldības informācija liecina, ka pieaugusi jaunās laulību zāles popularitāte. Dzimtsarakstu nodaļa ierīkota Ogres Centrālās bibliotēkas telpās Brīvības ielā 35. Laulības ostā te iestūrē gan vietējie Ogres iedzīvotāji, kā arī pāri no citām Latvijas vietām.

Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Vita Leimane vietvaras mājaslapā citēta, sakot, ka aizvadītā gada pirmajā pusē darbs organizēts stingru Covid-19 ierobežojumu apstākļos. Tomēr nodaļa darbu nepārtrauca.

"Tas mums lielā mērā izdevās, pateicoties Ogres Centrālās bibliotēkas vadītājas Jautrītes Mežjānes sapratnei un pretimnākšanai, palīdzot arī mūsu nodaļas darba organizēšanā," teikusi Leimane. "Lai arī ēka apmeklētājiem bija slēgta, tomēr pēc iepriekšēja pieraksta visi, kuriem bija neatliekama dokumentu kārtošana dzimtsarakstu nodaļā, pakalpojumu klātienē saņēma."

Foto: Publicitātes foto

Kolīdz mazinājās ierobežojumi, pieprasījums pēc laulību reģistrācijas novada Dzimtsarakstu nodaļā Ogrē un Lielvārdē auga. "Liela daļa pāru gaidīja, kad ierobežojumi beigsies, lai var nosvinēt šos skaistos dzīves svētkus kopā ar viesiem un ar balli, tāpēc gada otrajā pusē novadā reģistrēto laulību skaits strauji pieauga – ja gada pirmajā pusē 161 laulība, tad otrajā pusgadā – jau 310," situāciju raksturo Leimane.

Pieaudzis pieprasījums pēc laulību reģistrācijas izbraukumā – lielākoties viesu namos Ķegumā, Tīnūžos, Birzgalē, Tomē un Ogresgalā.

Lielākā daļa no 471 Ogrē un Lielvārdē veiktajiem laulību reģistriem notikusi Dzimtsarakstu nodaļu telpās Ogrē, Lielvārdē, Ikšķilē. Savukārt 27 laulības notikušas baznīcās un 34 – izbraukumos viesu namos un citviet.

Jaunākajam laulātajam bijis 18 gadu. Savukārt vecākie laulātie ir kāds 94 gadus vecs vīrietis un 92 gadus veca sieviete. Desmit pāri pērn laulībā stājušies atkārtoti. Savukārt vairākās laulībās viens no preciniekiem gredzenus mija jau ceturto reizi.

Pērn Ogrē reģistrētas 30 laulības, kurās viens no preciniekiem ir citas valsts piederīgais. Laulības ostā iestūrēja 11 Krievijas pilsoņi, taču laulājušies arī Baltkrievijas, Lietuvas, Igauijas, Somijas, Īrijas, Vācijas, Nīderlandes, Zviedrijas Ziemeļmaķedonijas, Uzbekistānas, Dienvidāfrikas un Azerbaidžānas pilsoņi.

Visbiežāk laulības reģistrētas jūlijā, augustā un septembrī. Atsevišķās dienās – pat astoņas laulību reģistrācijas.

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!