Foto: Publicitātes foto

Ogrē bijušo sūkņu staciju plānots pārveidot par zinātnisko centru "Ogres vārti", liecina Ogres novada domes lēmums.

Ogres novada domes sēdē deputāti apstiprināja lokālplānojumu zemes vienībai Rīgas ielā, 45, Ogrē, grozot Ogres novada teritorijas plānojumu 2012.-2024.gadam un tādējādi nodrošinot tālāku projekta virzību saistībā ar zinātniskā centra "Ogres vārti" izveidi bijušās sūkņu stacijas vietā.

Bijušo sūkņu staciju Rīgas ielā 45 plānots pārveidot par jaunu tūrisma un izziņas infrastruktūras objektu. Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA) jau vairākkārtīgi ir paudis cerību, ka zinātniskā centra izveide būs unikāls projekts, kas piesaistīs ne vien vietējos iedzīvotājus, bet arī pilsētas viesus.

Nekustamais īpašums atrodas Daugavas krastā pie Daugavpils šosejas, pie robežas ar Ikšķili. Vieta ir uzskatāma par Ogres vārtiem, jo tā ir pirmā ēka, ko redz, iebraucot pa autoceļu Ogrē. Tā būs pirmā satikšanās ar Ogri, reprezentējot pilsētu kā modernu novada administratīvo centru, kas izmanto mūsdienu tehnoloģijas. Zinātniskajā centrā būs izvietotas dažādas digitālās ekspozīcijas, kur bērni un jaunieši varēs izglītoties un paplašināt savas zināšanas. Ēkā atradīsies planetārijs, muzejs un citi vērtīgi izziņas objekti.

Pašvaldībā informē, ka metu konkursa ""Ogres vārti" - attīstības priekšlikumi" rezultātā tika izraudzītas labākās idejas, noritēja iepirkuma procedūra, kuras laikā pretendentiem bija jāiesniedz piedāvājumi un dokumentācija. Maija beigās iepirkuma komisija sāka pieteikumu vērtēšanu, lai lemtu par līguma slēgšanu ar konkrētu pretendentu.

Iepirkuma rezultātā līgums par būvprojekta izstrādi būvei un piegulošajai teritorijai Rīgas ielā 45 ir noslēgts ar metu konkursu pirmās vietas ieguvēju - pilnsabiedrību "ZGT". Atbilstoši metu konkursā piedāvātajai idejai bijušo sūkņu stacijas ēku un teritoriju paredzēts pārveidot par Ogres reprezentācijas vietu.

Virszemes pirmais stāvs ir plānots vismaz trīs metrus augsts, tajā tiks izveidots ūdenstūrisma, aktīvā tūrisma un izziņu tūrisma koordinēšanas centrs, kafejnīca un atpūtas zona. Jumta zonā ir paredzēta skatu platforma ar soliņiem, āra trenažieri. Pagrabstāva pirmajā līmenī - 4,6 metru dziļumā - plānota semināru telpa, burāšanas skolas klase un tehniskās telpas. Pagrabstāva vidējā līmenī plānotas ekspozīciju telpas, savukārt pagrabstāva dziļākajā līmenī paredzētas telpas Daugavas upes interaktīvajam izziņu centram ar digitālajām projekcijām.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pilnsabiedrības "ZGT" apgrozījums pērn bija 31 433 eiro, bet peļņa - 1931 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!