Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola komandas "TTT Rīga" un "Daugavpils Universitāte" svētdien Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) elites grupā izcīnīja uzvaras.

"TTT Rīga" otrajā spēlē divās dienās pārspēja vēl vienu Igaunijas komandu, ar rezultātu 71:62 (18:21, 19:10, 20:14, 14:17) uzvarēja "TalTech"/"NordAid".

Rīdzinieču rindās ar deviņiem punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Daugile Šarauskaite, Vanesa Jasa arī guva deviņus punktus. Tallinas vienībā rezultatīvākā bija Marija Anete Sepa, kura guva 22 punktus un sešas reizes atņēma pretiniecēm bumbu.

"Daugavpils Universitāte" arī aizvadīja otro spēli izbraukumā Lietuvā, kurā ar rezultātu 71:52 (23:14, 14:9, 15:13, 19:16) Klaipēdā pieveica "LCC Tarptautinis Universitetas".

Daugavpils komandā Kristīne Egle izcēlās ar "double-double", gūstot 19 punktus un izcīnot 14 atlēkušās bumbas, bet vēl pa 15 punktiem pievienoja Inga Voroņko un Valērija Baranovska. Mājiniecēm rezultatīvākās bija Katerina Čikaodiri Dike un Guste Drakšaite, kuras guva pa 12 punktiem.

Savukārt "Liepāja"/LSSS izbraukumā ar rezultātu 44:70 (17:20, 11:13, 4:12, 12:25) piekāpās Viļņas "Kibirkštis-MRU".

Liepājnieču rindās Maiara Pereira Diasa bija rezultatīvākā ar deviņiem gūtajiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, Ance Aizsila guva astoņus punktus. Viļņas komandā ar 11 gūtajiem punktiem izcēlās Justīna Miknaite un Līvija Sakevičūte.

Turnīra tabulas vadībā ir Klaipēdas "Neptūnas", kas sešās spēlēs nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, otrajā vietā ierindojas "Liepāja"/LSSS, kas septiņos mačos izcīnījusi četras uzvaras, bet dalītā trešajā vietā ir "TTT Rīga", kas izcīnījusi panākumus visās piecās aizvadītajās spēlēs. "Daugavpils Univeristāte" ar divām uzvarām piecās spēlēs ierindojas astotajā vietā, bet 11. un 12.vietu turnīra tabulā ieņem "Rīgas Stradiņa Universitāte" un BJBS "Rīga/Juniores"/LU, jo ir aizvadījušas attiecīgi tikai trīs un četras spēles.

Baltijas līgas elites grupas turnīrā piedalās 12 komandas – pa piecām no Latvijas un Lietuvas, kā arī divas no Igaunijas. Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, savukārt 3.-6.vietas ieguvējas ceturtdaļfināla sērijās noskaidros vēl divas "Final" 4 dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!