Foto: fakti.lv
No pirmdienas, 1.decembra, tiek slēgta valsts SIA "Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas" Rehabilitācijas nodaļa Ogrē. Iebilstot pret šādu lēmumu, jau 1005 iedzīvotāji parakstījuši protesta vēstuli, kas nosūtīta Veselības ministrijai (VM), vēsta reģionālais portāls "fakti.lv".

Rehabilitācijas nodaļas pakalpojumu sniegšana tiek pārcelta uz Rīgu, Gaiļezeru, Juglas ielu 20.

"Iebilstam pret VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" Rehabilitācijas nodaļā Ogrē rehabilitācijas pakalpojumu pārcelšanu uz ārstniecības iestādi Rīgā, Gaiļezerā, Juglas ielā 20. Zūdot iespējai tos saņemt tuvu savai dzīvesvietai, daudziem bērniem tie kļūs faktiski nepieejami, lēmumu pieņēmējiem tieši un apzināti veicinot mūsu reģiona bērnu kopējā veselības stāvokļa pasliktināšanos," minēts iedzīvotāju protesta vēstulē.

Vēstulē izteiktas bažas, ka daudz vecākiem vest savus bērnus no Ogres uz Rīgu būs pamatīgs apgrūtinājums. "Alternatīva – vest savus bērnus uz ārstniecības iestādi Rīgā - daudziem strādājošiem vecākiem nebūs pieejama, gan ņemot vērā ambulatorām rehabilitācijas procedūrām nepieciešamā laika patēriņu (parasti ģimenes ārsta tradicionāli nozīmētais procedūru kurss ilgst vairākas stundas dienā 2 nedēļu garumā), gan privātā transporta izdevumus (saaukstēšanās slimību sezonas laikā bērniem nav vēlams uzturēties sabiedriskajā transportā) un ceļā patērēto laiku," skaidro vēstules autori.

Kā iepriekš skaidroja slimnīcas valdes locekle Ināra Bluķe, lēmums par nodaļas slēgšanu pieņemts, jo ēka, kurā tā izvietota, ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis un valsts nozīmes mākslas piemineklis, kas rekonstrukcijas un renovācijas darbiem uzliek papildu prasības un atbildību, kā arī atbilstošas finansiālās izmaksas. Viņa arī stāstīja, ka pašlaik kopējais ēkas tehniskais stāvoklis ir vidēji neapmierinošs. Atsevišķās telpās ir veikti kosmētiskie remonta darbi, tomēr tas neatrisina situāciju ar kopējo ēkas tehnisko stāvokli, un tās pielietojumu bērnu veselības aprūpē ir sasniedzis kritisku robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!