Foto: DELFI
Neraugoties uz amatpersonu un speciālistu publiski paustajiem aicinājumiem Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos Lāčplēša dienā iespēju robežās atturēties no tradicionālajiem pasākumiem, kas saistīti ar pulcēšanos, pašā svētku priekšvakarā Ogres novada pašvaldībā saņemti iesniegumi ļaut Lāčplēša dienā rīkot lāpu gājienu.

Kā vēstīts, vēl oktobrī bija plānots, ka Lāčplēša dienā Ogrē notiks tradicionālais lāpu gājiens no Strēlnieku piemiņas zīmes Daugavas krastā uz Brāļu kapiem. Tolaik pašvaldība aicināja iedzīvotājus šim lāpu gājienam pieteikties pašvaldībā līdz 9. novembrim.

Tomēr vēlāk tika nolemts, ka, ievērojot valdības noteiktās prasības ārkārtējās situācijas laikā, pašvaldība lāpu gājienu nerīkos. Tiem, kas dalību lāpu gājienā ir apliecinājuši pašvaldības interneta mājaslapā vai telefoniski, kā arī tiem, kas bija plānojuši gājienā doties bez pieteikšanās, savus plānus Lāčplēša dienas vakarā nāksies mainīt, skaidroja pašvaldībā.

Vienlaikus Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs informēja, ka otrdien Ogres novada pašvaldībā ir saņemti iesniegumi par gājiena rīkošanu. Tie tiks izskatīti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, un, ja šāda atļauja tiks dota, gājiena organizētājiem un dalībniekiem būs stingri jāievēro Ministru kabineta noteikumos "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" un "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" noteiktās prasības, ieskaitot atļauto dalībnieku skaitu, distancēšanos, aizsargmasku lietošanu un citas.

Pašvaldība uzsvēra, ka ārkārtējās situācijas laikā arī Ogres novada pašvaldībā tiek atcelti visi publiskie pasākumi klātienē.

Ierobežojumi attiecas arī uz gājieniem – tajos drīkst piedalīties ne vairāk par 50 cilvēkiem. Pašvaldībā atzina, ka Ogrē lāpu gājienā Lāčplēša dienā ik gadu piedalās ļoti daudz cilvēku. Arī šogad pašvaldības aicinājumam pieteikties lāpu gājienam iedzīvotāju atsaucība esot bijusi liela.

Kā ziņots, šogad Lāčplēša dienā Ogrē, Latvijas varoņu piemiņu godinot, stiprinot spēka, kopības un patriotisma sajūtu, Brīvības ielas gājēju posmā degs sveces un ugunskuri, kā arī interesenti varēs noskatīties uz domes ēkas fasādes demonstrēto dokumentālo īsfilmu "1916. Ogre. Strēlnieki. Daugava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!