Foto: LETA

Ogres pašvaldība turpina cīnīties par autoceļa Rīga-Ērgļi posma jeb tā dēvētā Kangaru ceļa sakārtošanu, intervijā teica Ogres mērs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka lielai daļai Ogres novada iedzīvotāju šis ceļš ir būtisks. Ceļa posms no Ropažiem līdz Suntažu pagasta Juglas ciemam ir bez cietā seguma un periodiski nav izmantojams.

"Nav taču normāli, ka šajā ceļa posmā gandrīz pusgadu ir liegta kravas automašīnu pārvietošanās, tādējādi ierobežojot uzņēmējdarbības attīstību un radot ievērojamus zaudējumus uzņēmējiem. Arī vieglajām automašīnām un satiksmes autobusiem pa šo ceļu ir grūti pārvietoties," teica pašvaldības vadītājs.

Tādēļ Ogres pašvaldība turpina sarunas ar Satiksmes ministriju un valsts AS "Latvijas Valsts ceļi" par šīs problēmas atrisināšanu un arī par to, lai izveidotu asfaltbetona segumu ceļiem, kas ved uz Lauberi, Meņģeli un Krapi.

Viņš arī pavēstīja, ka, turpinot plūdu apdraudējuma mazināšanas pasākumus, ir sākta vērienīga projekta realizācija. Vispirms tiks veikta Ogres upes neapplūstošā vecā dambja (Ogrē, Brīvības ielā 60-80) pārbūve, maksimāli samazinot Ogres upes palu ūdeņu filtrāciju caur dambja uzbērumu. Būvdarbi dambim ietver esošā pagaidu aizsargdambja nostiprināšanu līdz aprēķinātai plūdu riska atzīmei un ūdens necaurlaidīgā ekrāna izbūvi visā tā garumā. Pēc tam tiks uzsākta jauna aizsargmola (straumvirzes) būvniecība, kas mazinās hidraulisko pretestību Ogres upes lejastecē, gultnes piesērējumu, ledus sastrēgumus, krastu nobrukumu veidošanos un ūdens līmeņa celšanās iespējas. Šī būve aizsargās Ogres upes gultni no piesērēšanas un sekmēs noteces un ledus netraucētu ievadīšanu HES ūdenskrātuvē, samazinot ūdenskrātuves ietekmi uz Ogres upes palu noteci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!