Šodien Ogres dome izteica neuzticību līdzšinējam pašvaldības vadītājam Raimondam Pabriežam un viņa vietā par jauno Ogres mēru tika iecelts Edvīns Bartkevičs, informēja pašvaldības deputāte Vita Pūķe.
Šis jau būs trešais Ogres mērs kopš pašvaldību vēlēšanām, jo pirms Pabrieža šo amatu ieņēma Puķe, kurai arī deputāti izteica neuzticību. Par Pabrieža demisiju balsoja 8 no 10 klātesošajiem deputātiem. Bartkevičs Ogres mēra pienākumus jau pildīja iepriekšējā pašvaldības sasaukuma laikā. Kā informēja Ogres domes Preses dienestā, Bartkevičs vadīja domi divus sasaukumus no 1994. līdz 2001.gada martam.

Tā kā 6.jūnijā un 26.jūnijā saņemtie deputātu pieprasījumi atbrīvot Pabriežu no domes priekšsēdētāja amata netika skatīti ne kārtējā, ne ārkārtas sēdē, 9.jūlijā tika iesniegts vēl viens pieprasījums, ko parakstījuši astoņi deputāti. Pieprasījumā atkārtoti izvirzīta prasība atbrīvot Pabriežu no ieņemamā amata.

Pieprasījumā deputāti norāda, ka Pabrieža parādījis nekompetenci pašvaldību funkciju veikšanā, viņš nespēj organizēt normālu domes sēžu gaitu, haotiski un neloģiski koordinē domes izpildaparāta darbu. Norādīta arī neprasme komunicēties ar darbiniekiem un pilsētas iedzīvotājiem, radot nelabvēlīgu mikroklimatu un traucējot saskaņotu domes darbu, sacīja Ogres domē. Pamatojumā deputāti piemin arī presē publicēto informāciju par Pabriežas darbību 1993. un 1994.gadā Ogres un Talsu rajonos, kas saistīta ar likuma pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!