Foto: LETA
Zemkopības ministra Kaspara Gerharda (NA) štatā uz pusslodzi padomnieks vairākos nozares jautājumos būs ministra partijas biedrs, Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis un Ogres mērs Egils Helmanis, apstiprināja Zemkopības ministrijā (ZM).

ZM norādīja, ka Helmani būt par padomnieku Gerhards aicināja vēl laikā, kad zemkopības ministrs vadīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). "Šīs sadarbības ietvaros ministrs ir augsti novērtējis Helmaņa kunga kompetenci nozarei svarīgos jautājumos. Ņemot vērā Helmaņa zināšanas un darba pieredzi kā ministrijā, tā arī pašvaldības vadītāja amatā, Helmanim izteikts aicinājums strādāt zemkopības ministra padomnieka amatā," pastāstīja ministrijā.

Zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts teica, ka Helmanis būs Gerharda štata padomnieks uz pusslodzi. Viņa pārziņā būs jautājumi par rīcību attiecībā uz plūdu risku mazināšanu lauku teritorijās, ņemot vērā viņa pieredzi šajā jomā, kad 2015. gada plūdu dēļ Ogrē nācās veikt ieguldījumus infrastruktūrā. Tāpat viņa kompetencē būs uzņēmējdarbības konkurētspējas sekmēšana.

Helmaņa pārziņā būs arī infrastruktūra, tās sakārtošana un attīstība, jo viņš ir priekšsēdētājs Latvijas pašvaldībai ar lielāko iedzīvotāju skaitu, kur pārraudzībā esošā teritorija ir ļoti dažāda - sākot no pilsētas teritorijas, līdz pat apsaimniekojamām lauku teritorijām. "Lai nodrošinātu lauku teritorijās cilvēkus, jāveic nopietna investīciju piesaiste, infrastruktūras darbi. Tas ir tas, kas mums patlaban ir nepieciešams attiecībā uz citiem novadiem," teica Eglīts.

Tādējādi saskaņā ar ZM pausto, zemkopības ministra ieskatā Helmaņa darbs ministrijā nesīs pievienoto vērtību ministrijas darba procesu un mērķu sasniegšanas veicināšanā.

Zemkopības ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Santa Vaļuma iepriekš pastāstīja, ka zemkopības ministra birojā ir divi štata padomnieki – viņa pati kā padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos un Aivars Lapiņš kā padomnieks zivsaimniecības un lauksaimniecības nozares jautājumos, kā arī divi ārštata padomnieki - zemkopības ministra padomnieks stratēģiskos un juridiskos jautājumos Edijs Vaznis un padomnieks sadarbības ar mazo ostu pašvaldībām un mazo ostu jautājumos Ervīns Grāvītis.

Zemkopības ministra birojā ārštata padomniekiem atalgojums nav paredzēts, savukārt štata padomnieki, ievērojot spēkā esošos normatīvos aktus, saņem 2264 eiro un 1985 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas. Helmaņa atalgojums būs puse no likumā noteiktās štata padomnieka algas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!