Foto: Shutterstock
Ogres televīzijas (OTV) komanda ir gatava turpināt darbu vienā vai citā formā, un pašlaik tiek meklēti konkrēti risinājumi, portālam "Delfi" norādīja OTV.

Komentējot parādus valsts AS Latvijas Valsts radio un televīzijas centram (LVRTC) OTV min, ka nacionālajiem kanāliem pašlaik ir grūti konkurēt mediju tirgū, kas arī ir viens no radušās situācijas izskaidrojumiem.

"Protams, var lietas vienmēr darīt labāk, taču jāsaprot, ka OTV bija jāstrādā lielā konkurencē un mazajiem kanāliem bez valsts atbalsta izdzīvot ir sarežģīti," norāda televīzijā, piebilstot, ka papildu finansējums sabiedriskajam pasūtījumam nav piešķirts.

"Ja nebūtu izveidoti trīs jauni kanāli, summa, kas tika iedota sabiedriskajam pasūtījumam, būtu jāapmaksā LTV par apraidi. Tā kā būtībā trīs jaunie kanāli paši apmaksā apraidi, kas pretējā gadījumā būtu jādara no valsts līdzekļiem," skaidro OTV.

Televīzijas ieskatā OTV kanāls saturs nereti piedāvājis alternatīvu skatījumu uz lietām un notikumiem, kas, iespējams, sekmēja nevēlēšanos rast kompromisu, jo kompānija bijusi gatava saskaņot parādu atmaksas grafiku.

"Vēl jāņem  vērā, ka nācās strādāt informatīvā kara apstākļos, un diemžēl runas par atbalstu nacionālajai informatīvajai telpai vēl pusotru gadu pēc Ukrainas notikumiem ir palikušas tikai runu līmenī," min OTV.

Lai arī OTV plānojot apmaksāt parādus LVRTC, viss būšot atkarīgs no savstarpējām sarunām.

Atbildot uz jautājumu, ko plānots darīt situācijas uzlabošanai, OTV uzsver - televīzijai ir grūti plānot kādus pasākumus situācijas uzlabošanai, ja nav paša būtiskākā, proti, skatītāja.

Taču OTV komanda esot gatava turpināt darbu vienā vai citā formā, un konkrēti risinājumi tiek meklēti.

Tikmēr Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) informē, ka ceturtdien nolēmusi izslēgt SIA "Ogres Televīzija" (programma OTV) no galalietotājiem bez maksas izplatāmo televīzijas programmu zemes apraidei ciparformātā saraksta, ņemot vērā no LVRTC lēmumu.

Uzzinot par saistību uzkrāšanos, NEPLP vairākkārt rosinājusi Ogres televīzijai meklēt risinājumus saistību segšanai. Jūnijā tikušies NEPLP, LVRTC un OTV pārstāvji, taču netika rasts ilgtspējīgs un visām pusēm pieņemams risinājums. Par nepieciešamību risināt finanšu plūsmas jautājumus, NEPLP SIA "Ogres Televīzija" brīdināja jau pagājušā gada 31.jūlijā, norāda mediju uzraugs.

Ņemot vērā izveidojušos situāciju, NEPLP jau sākusi darbu pie risinājumiem, lai SIA "Ogres Televīzija" izslēgšana no galalietotājiem bez maksas izplatāmo televīzijas programmu zemes apraidei ciparformātā saraksta neradītu negatīvu ietekmi uz pārējo virszemes apraidē esošo televīzijas kanālu darbību, tostarp, lai nepieaugtu apraides izmaksas par TV programmu izplatīšanu, un Latvijas sabiedrība arī turpmāk varētu bez maksas saņemt pilnvērtīgu un kvalitatīvu informāciju.

Jau vēstīts, ka LVRTC no 2.jūlija pārtrauc nodrošināt bezmaksas zemes TV apraidē esošās Ogres televīzijas programmas izplatīšanu. Šādu lēmumu uzņēmuma valde pieņēmusi, jo pēdējā gada laikā raidsabiedrībai ir izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem

Tas nozīmē, ka tagad virszemes apraidē bez maksas Latvijā ir skatāmi četri televīzijas kanāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!