Foto: stock.xchng

Valsts AS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) no 2.jūlija pārtrauc nodrošināt bezmaksas zemes TV apraidē esošās Ogres televīzijas programmas izplatīšanu, informēja LVRTC Mārketinga daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Šādu lēmumu uzņēmuma valde pieņēmusi, jo pēdējā gada laikā raidsabiedrībai ir izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem un ar Ogres televīziju nav izdevies vienoties par tādu parāda atmaksas grafiku, kas apmierinātu abas puses.

LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta klāsta, ka lēmums pārtraukt Ogres televīzijas programmu izplatīšanu nebija viegls, un LVRTC daudzkārt tikušies ar visām ieinteresētajām pusēm, tostarp Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi.

"Tomēr esošajā situācijā šis bija vienīgais risinājums, kā pārtraukt parāda vēl lielāku pieaugumu. Šis ir pirmais gadījums, kad pārtraucam pakalpojuma sniegšanu bezmaksas apraidē esošai raidsabiedrībai," uzsver Bokta.

LVRTC kopš 2014.gada 1.jūnija tehniski nodrošina piecu bezmaksas zemes televīzijas apraidē esošo televīzijas programmu izplatīšanu. Līdz ar Ogres televīzijas programmas izplatīšanas pārtraukšanu bezmaksas apraidē paliek vairs tikai četras programmas, kas sadārdzinās apraides pakalpojuma cenu pārējām raidsabiedrībām, piebilst centrā.

"Esam lūguši NEPL sniegt informāciju par nākotnes iecerēm par to, kurš no telekanāliem varētu nodrošināt piekto bezmaksas apraides programmu, lai pārējām bezmaksas apraidē esošajām telekompānijām nepalielinātos izmaksas. Informēsim pārējās raidstacijas par iespējamajām izmaiņām," piebilst Bokta.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī, tehniski nodrošinot apraides pakalpojumus visām Latvijā esošajā televīzijas kompānijām un radiostacijām. 

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā sasniedza 14 miljonu eiro, no tiem 32,33% veidoja TV apraides pakalpojumu sniegšana. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!