Foto: LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcija atbalsta ekonomikas ministra Ralfa Nemiro priekšlikumu, ka elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes (OIK) staciju revīzijas rezultātā ietaupītos piecus miljonus eiro Ekonomikas ministrijas (EM) budžetā ir jānovirza mājokļu atjaunošanas programmai, portālu "Delfi" informēja partijā.

"Papildu līdzekļu novirzīšana ir arī mūsu nākotnes drošības jautājums, jo liela daļa iedzīvotāju dzīvo padomju laika daudzdzīvokļu namos. Šis mājokļu fonds strauji noveco, un nepieciešams valsts atbalsts, lai ēkas renovētu un pagarinātu to kalpošanas mūžu. Šobrīd "Altum" aktīvi saņem pieteikumus par māju renovāciju, bet tā finansiālā atbalsta iespējas ir ierobežotas, un šobrīd jau ir rezervēta lielākā daļa no 2020. gadā atvēlētajiem līdzekļiem. Piecu miljonu novirzīšana programmai nozīmētu pietiekami lielu palīdzību, lai vēl pārdesmit māju Latvijā varētu uzsākt visaptverošu daudzdzīvokļu māju atjaunošanu," Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.

Pucens norāda, ka ēku renovācija ir ļoti svarīga reģionos, kuros jauno projektu attīstītājiem ir maza interese par dzīvojamā fonda attīstīšanu. Šajās vietās daudzdzīvokļu māju renovācija ir būtisks atbalsta instruments pašvaldībai, kā nodrošināt iedzīvotājiem atbilstošus dzīves apstākļus, lai tie nevēlētos braukt prom.

Ekonomikas ministrija šogad uzsāka visaptverošu OIK staciju revīziju, kā rezultātā vairākām stacijām tika anulētas darbības licences un vienlaikus arī valsts atbalsts. Tā rezultātā ministrijai izdevās no sava budžeta ieekonomēt piecus miljonus eiro, skaidro "KPV LV" frakcija.

Šo priekšlikumu tālāk skatīs Ministru kabineta sēdē, kurā lems par ministriju un to iestāžu neapgūto līdzekļu izlietojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!