Foto: F64

Oktobra sākumā Latvijā virs diviem miljoniem eiro parāds valsts budžetam bija 34 personām, kas ir par vienu personu mazāk nekā septembra sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie dati par simts lielākajiem nodokļu parādiem budžetā.

Sarakstā iekļautie simts nodokļu parādnieki valstij 1. oktobrī bija parādā kopumā 250,469 miljonus eiro, kas ir par 1, 2% vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Nodokļu parādnieku saraksta līderis jau ilgstoši ir privātpersona Jevgeņijs Jakovļevs, kura parāds oktobra sākumā bija 19,16 miljoni eiro. Seko pārtikas produktu vairumtirgotājs "Asiva", kura parāds šā mēneša sākumā bija 9,466 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Krievijas pilsone Svetlana Makovecka. Savukārt trešais lielākais nodokļu parāds - 8,685 miljoni eiro - bija privātpersonai Vadimam Mitrofanovam.

Degvielas, kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirgotāja "AVT Nafta" parāds oktobra sākumā bija 8,66 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "Solar Holding".

Piektajā vietā ierindojies metālizstrādājumu ražotājs "Krāsainie lējumi" ar 8,279 miljonu eiro parādu, bet sestais lielākais parādnieks ša mēneša sākumā bija automobiļu tirgotājs "Majors I" ar 8,124 miljonu eiro parādu. Šī uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Margarita Petrova.

Kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecības pakalpojumu sniedzēja "Chemi Baltic" parāds oktobra sākumā bija 7,714 miljoni eiro. Šis uzņēmums pieder Latvijas privātpersonai Eduardam Pogorelovam.

Astotais lielākais nodokļu parādnieks šā mēneša sākumā bija metālapstrādes kompānija "KMM Metāls" ar 7,669 miljonu eiro parādu. Uznēmuma īpašnieki ir Māris Dzenītis, Kaspars Losa un Māris Niedra. Seko uzņēmums "Eco Tyre Baltics" ar 7,525 miljonu eiro parādu. Uzņēmums pieder Baltkrievijas pilsonim Emīlam Jarmohinam.

Savukārt lielāko parādnieku desmitnieku ša mēneša sākumā noslēdz kompānija "Baltic lumber products" ar 5,326 miljonu eiro parādu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Baltic Autoinvest Group".

Oktobra sākumā 100 lielāko parādnieku sarakstā bija arī tādi uzņēmumi kā "Dzintars" ar 2,004 miljonu eiro parādu, "Pilsētmāju institūts Urban art" ar 1,763 miljonu eiro parādu, "Carnikavas konservi" ar 1,332 miljonu eiro parādu un citi.

Pagājušā mēneša sākumā 100 lielākie parādnieki valstij bija parādā kopumā 247,608 miljonus eiro.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!