Šā gada 7.oktobrī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) plāno rīkot plašus mītiņus, lai pievērstu politiķu uzmanību sabiedrības neapmierinātībai ar pastāvīgajiem cenu kāpumiem, informēja LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.
Mītiņa galvenie iemesli ir oktobrī paredzētais gāzes cenu pieaugums vidēji par 38%, kā arī pieaugošā dzīves dārdzība Latvijā kopumā. Kā norādīja Krīgers, gāzes tarifu palielināšana ir tikai viens no kārtējiem iemesliem, kas veicina cilvēku neapmierinātību.

Neskatoties uz valdības optimistiskajām prognozēm par to, ka situācija uzlabosies, iedzīvotāji tomēr skaidri zina, ka vēlāk sekos elektroenerģijas, kā arī citu sadzīves pakalpojumu cenu kāpums, stāsta Krīgers.

Pagaidām vēl nav zināma precīza pasākumu programma, taču LBAS priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka, tāpat kā visās iepriekšējās reizēs, iedzīvotāju un arodbiedrību aktivitāte būs liela.

7.oktobrī mītiņus rīkos arī Eiropas Arodbiedrību konfederācija, kas plāno iziet ielās, lai protestētu pret pastāvīgo cenu pieaugumu un dzīves dārdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!