Oktobra vidū Latvijas austrumu rajonos gaidāms pirmais sniegs, un arī citos rajonos lapu mēnesī būs vēss laiks un pūtīs ziemeļu vējš. Speciālisti prognozēja, ka oktobra pirmajā dekādē laiks būs mākoņains un stipri līs. Pūtīs dienvidrietumu vējš ar ātrumu 4 - 8 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktīs būs 1 līdz 13 grādi, dienās - 11 līdz 16 grādi.
Vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem un pūšot ar ātrumu 7 līdz 12, bet brāzmās pat 15 - 17 metri sekundē, gaisa temperatūra pazemināsies par 3 līdz 5 grādiem un mēneša vidū Latvijas austrumu rajonos gaidāms slapjš sniegs, bet citviet būs nepastāvīgs, vēss un lietains laiks.

Mēneša otrajā dekādē līs mazāk, bet kļūs arī vēsāks, un gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz pat mīnus 2 grādiem. Dienā gaisa temperatūra būs 5 līdz 10 grādi. Oktobra trešajā dekādē Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas un atkal pūtīs dienvidrietumu vējš, tāpēc laiks kļūs siltāks, taču atkal līs un sausāks laiks gaidāms tikai mēneša beigās.

Jau vēstīts, ka nākamajā nedēļā gaidāms lietains un nepastāvīgs laiks, taču kļūs nedaudz siltāks un nedēļas nogalē, iespējams, skaidrosies. Naktīs Latvijā gaiss būs 3 līdz 8 grādus silts, bet 2.oktobrī - pat 6 līdz 11 grādi. Dienās gaiss sasils līdz 10 - 15 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!