Foto: LETA
Rīgā oktobrī naktspatversmes pakalpojumus vidēji dienā izmantoja 601 cilvēks, kas ir par 16 % jeb 82 cilvēkiem vairāk nekā pērn, informēja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Novembra sākumā naktspatversmēs vidēji dienā uzturējās 659 cilvēki.

No 1. novembra vietu skaits visās naktspatversmēs kopā palielināts līdz 684 vietām, un nepieciešamības gadījumā iespējams vietu skaitu palielināt līdz 933.

Rīgā darbojas septiņas naktspatversmes. Uz naktspatversmi SIA "V.E.L.G." Kurzemes rajonā, Bolderājā, Esplanādes ielā 1 un biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" naktspatversme Latgales priekšpilsētā Gaiziņa ielā 7 var doties gan vīrieši, gan sievietes. Turklāt tajās cilvēkus alkohola reibumā uzņem visu diennakti.

Sievietes var doties uz Rīgas patversmes sieviešu nodaļu Pārdaugavā Eiženijas ielā 2 un biedrības "PINS" naktspatversmi Ziemeļu rajonā Aptiekas ielā 1, korpusā 5. Savukārt vīrieši var doties uz Rīgas patversmes vīriešu nodaļu Latgales priekšpilsētā Maskavas ielā 208, naktspatversmi "Zilais Krusts" Latgales priekšpilsētā Mazjumpravas ielā 8, kurā patversmes pakalpojumu var saņemt arī vīrieši ar kustību traucējumiem, kas pārvietojas riteņkrēslā. Tāpat vīrieši var doties arī uz SIA "V.E.L.G." naktspatversmi Zemgales priekšpilsētā Kartupeļu ielā 8.

Visas naktspatversmes no 1. novembra līdz 1. martam darbosies no plkst. 17 līdz 9. Naktspatversmes darbosies visu diennakti, ja pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtās informācijas plkst. 8 āra gaisa temperatūra būs zemāka par mīnus 10 grādiem.

Oktobrī Rīgas patversmes Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem Katoļu ielā 57 vidēji dienā pakalpojumus saņēma 113 cilvēki. Novembra sākumā vidēji dienas centrā uzturējās 130 cilvēki. Dienas centrs bezpajumtniekiem no 1.novembra līdz 1.martam darbosies katru dienu no plkst. 9 līdz 17.

Rīgas Pašvaldības policija oktobrī uz naktspatversmēm nogādāja personas 416 reizes, kas ir par 54 personām vairāk nekā 2015.gadā.

Oktobrī Rīgas četrās zupas virtuvēs Rīgā tika izdalītas 18 474 porcijas, no kurām 12 550 porcijas līdzfinansēja Rīgas dome. Zupas virtuves atrodas pie Āgenskalna tirgus, Krišjāņa Barona ielā 126, Krišjāņa Barona 56 un Laktas ielā 8, k-1. Zupas virtuvēs nav jāuzrāda nekādi dokumenti. Ēdienu var baudīt uz vietas vai arī savos traukos ņemt līdzi uz mājām.

Savukārt ēdināšanas pakalpojums mazaizsargāto personu grupām tiek sniegts sešās vietās Rīgā - Daugavpils ielā 41, Zaļenieku ielā 40, Slokas ielā 33, Brīvības gatvē 399-601, Tvaika ielā 54/3 un Stūrmaņa ielā 25-18 darba dienās no plkst.10 līdz 16 un brīvdienās no plkst.10 līdz 15, izņemot svētku dienas. Katrā ēdiena izdales vietā vidēji dienā tiek nodrošināts līdz 342 porcijām. Oktobrī Rīgas dome kopā finansēja 53 675 porcijas. Silto ēdienu persona var saņemt, uzrādot personalizēto elektronisko viedkarti, kurā elektroniski ir ievadīta Rīgas Sociālā dienesta izziņa par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par atbilstību maznodrošinātās ģimenes (personas) statusam un par ēdināšanas pakalpojuma saņemšanu.

Labklājības departaments aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepaiet garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī, piezvanot pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai policijai pa tālruni 110, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 113, kā arī darba dienās darba laikā informēt par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Rīgas patversmes Mobilo brigādi pa tālruni 27023550.

Rīdzinieki arī tiek aicināti ziedot siltos apģērbus, apavus, siltas zeķes, segas, kas būtu labā stāvoklī. Tos var nodot Rīgas patversmē - Maskavas iela 208 un Katoļu ielā 57.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!