Foto: DELFI
"Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) izsludinātajā iepirkuma konkursā par Latvijas Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi un autoruzraudzību iesniegti pieci pieteikumi, pavēstīja VNĪ sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

Pieteikumus par muzeja ēkas Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā 1, rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi un autoruzraudzību iesniegušas kompānijas "Būvprojektu vadība", "Arhitektu birojs Krasts", "Nams", "REM PRO" un "LX Grupa".

Laukšteina paskaidroja, ka pašlaik VNĪ izveidotā iepirkuma komisija, kurā pārstāvēta arī Latvijas Okupācijas muzeja biedrība, izvērtē iesniegtos piedāvājumus, pretendentu atbilstību kvalifikācijas prasībām, kā arī iesniegtā piedāvājuma satura atbilstību konkursa nolikuma prasībām.

Plānots, ka uzvarētājs kļūs zināms ap februāra vidu, viņa norādīja.

Jau vēstīts, ka sākotnēji iepirkumu Okupācijas muzeja rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādei un autoruzraudzībai VNĪ izsludināja 2012.gada februārī. Taču Iepirkumu uzraudzības birojs saņēma vairākas sūdzības, kā dēļ VNĪ trīs reizes tika aizliegts slēgt līgumu ar konkursa uzvarētājiem. Tādēļ septembrī iepirkuma komisija, kurā ir gan VNĪ, gan muzeja pārstāvji, pieņēma lēmumu pārtraukt iepriekš izsludināto konkursu.

Palielinot ēku ar piebūvi "Nākotnes nams", plānots arī siltināt muzeja ēku, lai uzlabotu tās energoefektivitāti. Projektētāji par pamatu ņems jau 2008.gadā izstrādāto un atkārtoti 2011.gadā saskaņoto skiču projektu. Rekonstrukcijas kopējās izmaksas ir apmēram 5,5 miljoni latu.

Okupācijas muzeja ekspozīcija pa šo laiku radusi pagaidu mājvietu ASV vēstniecības bijušajās telpās Raiņa bulvārī, kur ekspozīciju apmeklētājiem atvēra pērnā gada 11.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!