Foto: DELFI

Piektdien, 22. martā, parakstīts līgums starp Norvēģijas Ārlietu ministriju un Latvijas Finanšu ministriju (FM) par Norvēģijas finanšu instrumenta programmas "Korekcijas dienesti" ieviešanu Latvijā, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Programmas ietvaros Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) īstenos projektu "Mācību centra infrastruktūras un apmācībai paredzēta ieslodzījuma vietas paraugkorpusa izveide Olaines cietuma teritorijā". Projektā Olaines cietuma teritorijā izbūvēs Mācību centru un atklātā režīma cietuma paraugkorpusu. Projekta mērķis ir radīt modernas telpas un saturu korekcijas dienestu darbinieku apmācībai, turpmāk sagatavojot personālu mūsdienīgas sodu izpildes nodrošināšanai.

"Šis ir pirmais parakstītais sadarbības līgums jaunajā Norvēģijas finanšu instrumenta periodā, tādejādi dodot zaļo gaismu praktiskai finanšu instrumentu ieguldīšanai Latvijā. Jau līdz šim tieslietu jomā ar Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu ir panākti ievērojami rezultāti - uzlabots 21 īslaicīgās aizturēšanas telpas stāvoklis, izveidots Atkarīgo centrs Olaines cietumā, kas paredzēts ieslodzītajiem ar vielu atkarību problēmām. Līdz 2018. gada nogalei Elektroniskā uzraudzība ir bijusi piemērota jau 231 personai 88, sekmējot to integrēšanos sabiedrībā. Esmu pārliecināts, ka arī jaunajā finanšu periodā tieslietu jomā realizētais projekts - Olaines cietuma paraugkorpusa izveide, uzlabos un modernizēs tiesisko vidi Latvijā," gandarījumu paudis FM valsts sekretāra vietnieks Eiropas Savienības (ES) fondu jautājumos Armands Eberhards.

Programmas "Korekcijas dienesti" kopējais finansējums ir vairāk nekā 15 miljoni eiro, no tiem Norvēģijas finanšu instrumenta finansējums ir 85 % jeb 13 miljoni eiro. Valsts budžeta līdzfinansējums ir 15 % jeb vairāk kā 2 miljoni eiro, tostarp papildus piešķirti 100 tūkstoši eiro divpusējās sadarbības aktivitātēm.

Programmas ieviešanas laiks ir līdz 2024. gada 31. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!