Svētdienas pēcpusdienā Olainē sākušos plašo meža un kūdras purva ugunsgrēku varētu būt izraisījuši kvadraciklisti, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Jaunākā informācija liecina, ka liesmas skārušas 58 hektārus plašu teritoriju, ugunsgrēks ir paaugstinātas bīstamības, tā dzēšanu apgrūtina brāzmainais vējš un sausums.

Liesmas daudzviet nopostījušas priežu jaunaudzes, gan piecus sešus gadus vecas, gan tikai šogad stādītas, vēsta raidījums.

Pēc ugunsgrēka izcelšanās vietā astātajām sliedēm Valsts meža dienestā pieļauj, ka ugunsgrēku varētu būt izraisījuši kvadraciklisti, kas nav ievērojuši mežā izvietotās zīmes, ka ar transportlīdzekļiem braukt aizliegts. Valsts meža dienestā arī norāda, ka šis nav pirmais gadījums, kad šogad kvadraciklu braucēji izraisījuši ugunsgrēku.

"Kūdras putekļi uzkrājas uz izpūtējiem. Sāk gruzdēt, nokrīt nost, un tādā veidā," skaidro Valsts meža dienesta virsmežzinis Māris Balodis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) cer, ka pirmdien, vēl līdz satumsīs, izdosies ierobežot ugunsgrēku, lai vēlāk darbus varētu turpināt pa ugunsgrēka iekšējo perimetru.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka svētdienas pēcpusdienā Olaines novadā izcēlās paaugstinātas bīstamības meža un kūdras ugunsgrēks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā informēja, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 14.56.

Svētdienas vakarā dzēšanas darbos iesaistījās arī Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku helikopters Mi-17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!