Foto: F64
Olainē aptuveni svētdien 3100 klientiem bija traucēta elektroapgāde, pašlaik lielākajai daļai elektroapgāde ir atjaunota, informēja AS "Sadales tīkls" Komunikācijas projektu vadītājs Marks Skujiņš.

Svētdien īsi pēc plkst. 12 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums elektrotīklā, kas ietekmējis klientus Olaines novadā.

Lielākajai daļai - aptuveni 2850 klientu - elektroapgāde tika atjaunota jau plkst. 13.32, plkst. 20.56 traucējumi tika novērsti arī pārējiem 250 klientu.

Elektroapgādes pārtraukumu izraisīja bojājumi vidējā sprieguma 20 kilovoltu (kV) elektrolīnijā.

"Sadales tīkls" apgrozījums 2022. gada deviņos mēnešos bija 224,202 miljoni eiro, kas ir par 0,5% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, kā arī kompānija strādāja ar zaudējumiem 13,863 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!