Foto: LETA

Trešdien Olaines pagastā mežā apmaldījies cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 12.44 112 zvanu centrs saņēma informāciju, ka Olaines novada Olaines pagastā mežā apmaldījies cilvēks.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka viņam bija izdevies nokļūt līdz mežstrādniekiem.

Cilvēks tika uzticēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 13.58 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112.

Savukārt, ja cilvēks saprot, ka pats saviem spēkiem nespēs izkļūt no meža, ir jāzvana glābējiem un jānosauc pēc iespējas precīzāki orientieri – kur iegāja mežā, cik ilgi tajā atrodas, kādiem dabas vai cilvēku veidotiem objektiem ir pagājis garām.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, labības lauks, neapsaimniekotas vienstāva ēkas ārsiena, elektriskā tējkanna, traktors, trīs vieglās automašīnas, kravas automašīnas piekabe, sausā zāle un elektrolīnijas vadi, siens, traktors un labības lauks, rugāji.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 49 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!