Foto: LETA
Pirmdien, 6. novembrī, "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sākumā deputāts Andrejs Judins (V/"Par") aicināja no dienas kārtības izslēgt jautājumu par iespējamajiem Satversmes pārkāpumiem "oligarhu lietā". To pavadīja asāka vārdu apmaiņa.

Ņemot vērā, ka uz sēdi, kurā plānots skatīt jautājumu par iespējamiem Satversmes pārkāpumiem "oligarhu lietā", ieradās tikai zvērināts advokāts Gvido Zemribo, bet citi aicinātie eksperti dažādu iemeslu dēļ neieradās, Judins aicināja šo jautājumu no sēdes darba kārtības izslēgt.

Tāpat deputāts secināja, ka Zemribo aicināšana uz sēdi ir necieņas izrādīšana pret viņu.

Judins apšaubīja komisijas vadītājas Ingunas Sudrabas (NSL) spējas pieņemt lēmumus, ja viņa, ņemot vērā visus apstākļus, nav lēmusi jautājumu par iespējamajiem Satversmes pārkāpumiem "oligarhu lietā" skatīt vēlāk, kad var ierasties eksperti, kurus sabiedrība respektē.

Komisijas pieaicinātais eksperts – jurists Aivars Borovkovs atcirta Judinam, ka pirms viņa ienākšanas Saeimā neviens nezināja par "juristu Judinu". Savukārt komisijas loceklis Igors Pimenovs (S) sava kolēģa vārdā zvērinātam advokātam Zemribo atvainojās, norādot, ka retorika parlamentā atšķiras no retorikas akadēmiskajā vidē.

Tikmēr pats Zemribo norādīja, ka Judins nav pietiekoši informēts par viņa zināšanām.

Komisijas vairākums neatbalstīja Judina priekšlikumu jautājumu no sēdes izslēgt.

Ziņots, ka pirmdien, 6. novembrī, "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisija spriež par iespējamajiem Satversmes pārkāpumiem un mediju ietekmēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!