Foto: LETA
Nevienai personai tā dēvētajā oligarhu lietā, kuras dēļ toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers atlaida 10.Saeimu, nav piemērots aizdomās turamā statuss, intervijā aģentūrai LETA apgalvoja kādreizējais ministrs un Saeimas deputāts Ainārs Šlesers, kurš atgriezies aktīvajā politikā, iestājoties Rēzeknē dibinātajā partijā "Vienoti Latvijai".

"Jau ir pagājuši 2,5 gadi, kuros man nav bijis Saeimas deputāta imunitātes. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav nācis ne mani kratīt, ne pratināt. Nevienai personai tā dēvētajā oligarhu lietā nav piemērots aizdomās turamā statuss, lai varētu celt apsūdzību," stāsta Šlesers.

Kā uzskata politiķis, tas nozīmējot, ka 10.Saeima tika atlaista tikai tāpēc, ka tas bija izdevīgi toreizējam Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kuram nebija cerību tikt pārvēlētam amatā.

"Viņš izmisīgi turējās pie sava amata, gribēja kļūt vismaz Saeimas priekšsēdētājs, bet arī tas nesanāca. Tagad tikai atliek izdaiļot valsts nopirkto plašo dzīvokli, iekārtojot virtuvē vannas istabu, lai no burbuļvannas varētu pa logu lūkoties parka ainavā, staigāt pa prezentācijām," sacīja Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!