Foto: DELFI

dēvētās "oligarhu lietas" izmeklēšanas darba organizēšanā tika pieļautas milzīgas kļūdas, intervijā Latvijas Radio teica "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL).

Viņa uzskata, ka izmeklēšanā tika pieļautas būtiskas kļūdas un tā notika neprofesionāli.

Tikušas izvirzītas ambiciozas apsūdzības, bet neesot bijis pavedienu, konkrēta plāna un rīcības skaidrības, lai pierādītu noziegumu un vainu. Turklāt notika manipulācijas ar sabiedrības viedokli daļā, kas vispār netika izmeklēta. Sabiedrībai tika pasniegts, ka tiek traucēta izmeklēšana, skaidroja Sudraba.

Politiķe norādīja, ka pašlaik komisijā top ziņojuma projekts, kas nākamnedēļ, 8. janvārī tiks piedāvāts izskatīšanai komisijas locekļiem. Sudraba ir pārliecināta, ka komisija paveiks tai doto uzdevumu un sniegs atbildes uz uzdotajiem jautājumiem noteiktā termiņā līdz 19. janvārim.

Jau ziņots, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017. gada jūlijā.

Šodien komisija slēgtā sēdē iztaujās ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietnieci Jutu Strīķi un bijušo KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku.

Tāpat uz sēdi aicināta pašreizējā KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča, bijušais Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieks, Pretterorisma centra vadītājs Juris Leitietis un bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs.

Sanāksme būs slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!