Foto: DELFI
Valdība otrdien Latvijas olimpiskās komandas sportistu prēmēšanu par izciliem panākumiem Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs kopumā atvēlēja 1 516 664 eiro.

Izglītības un zinātnes ministrija iepriekš rosināja sportistiem prēmijas piešķirt par visām godalgotajām vietām, līdz ar to prēmijas par divām medaļām saņems kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici, kā arī bobslejisti Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens.

Valdības rīkojums paredz, ka Šici par divām bronzas medaļām ziemas olimpiskajās spēlēs prēmijās katrs saņems 76 836 eiro, bet bobslejisti Melbārdis un Dreiškens - katrs pa 77 860 eiro.

Divas prēmijas saņems arī bobslejista Oskara Melbārža ekipāžas. Par izcīnīto sudraba godalgu četriniekos katrs komandas dalībnieks saņems 83 801 eiro, bet Melbārdis un stūmējs Daumants Dreiškens vēl papildus saņems katrs pa 18 198 eiro par izcīnīto piekto vietu divnieku ekipāžām.

Skeletonists Martins Dukurs par otro vietu skeletonā saņems 85 373 eiro, Tomass Dukurs par ceturto vietu saņems 30 734 eiro.

Kamaniņu braucējai Elīzai Tīrumai par trešo vietu komandu stafetē izmaksās 38 418 eiro un 38 418 eiro tiks arī kamaniņu braucējam Mārtiņam Rubenim.

Sportisti Arvis Vilkaste un Jānis Strenga par sudraba medaļu katrs saņems 64 030 eiro.

Tāpat prēmijas tiks arī visu sportistu apkalpojošajam personālam.

Valdības rīkojums paredz, ka kopā ar šīm summām piešķirti līdzekļi arī nodokļu samaksai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!