Foto: F64
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) izteikto piedāvājumu rīkot Olimpisko spēļu sacensības vērtē kā Zviedrijas komplimentu Latvijai par vienmēr labi noorganizētām sacensībām Siguldas trasē.

To Kučinskis šodien žurnālistiem sacīja, atbildot uz jautājumu par valsts gatavību šādam mērķim atvēlēt naudu. Premjers piebilda, ka viņa rīcībā nav vairāk par publiski pieejamo informāciju.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš pauda cerību, ka šī ideja piepildīsies.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) uzskata, ka Olimpisko spēļu sacensību norise Latvijā var veicināt Latvijas atpazīstamību un prestižu. Taču, kā uzsvēra ministrs, būtisks jautājums par Olimpisko spēļu sacīkšu norisi Latvijā, Siguldā ir finansiālās iespējas, par ko piedāvājuma gadījumā būtu jāizšķiras Ministru kabinetam.

Jau vēstīts, ka Zviedrijas pārstāvji ir uzrunājuši Latvijas Olimpisko komiteju par iespēju pieteikt Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi, lai kandidētu uz ziemas olimpisko spēļu sarīkošanu Stokholmā 2026.gadā, vēsta Latvijas Televīzija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!