Foto: F64
"Vienotības" deputāts un Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins būtu gatavs kļūt par iekšlietu ministru, taču "Vienotības" frakcijā viņa kandidatūra pagaidām neesot apspriesta, ceturtdien vēsta LNT Ziņas.

"Varu pateikt tikai savas domas, vai es kā politiķis tam piekristu. Es saku - jā, es šādam izaicinājumam notiktu piekristu. Mans mērķis un darbošanās politikā ir visaugstākajā līmenī," raidījumam sacīja Olšteins.

Oficiāli uzrunāts vai apspriests iekšlietu ministra amatam "Vienotības" frakcijas ietvaros viņš gan neesot.

Olšteins dzimis 1983.gadā un pērn ievēlēts Saeimā no "Vienotības" saraksta. Viņš ir arī EM parlamentārais sekretārs.

Jau agrāk publiski izskanējis, ka Olšteina kandidatūra tiekot apspriesta kā viens no variantiem iekšlietu ministra amatam pēc tam, kad to jūnijā atstās pašreizējā iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība").

Jau vēstīts, ka Mūrniece 17.februārī, atrodoties atvaļinājumā, premjeram iesniedza demisijas rakstu, norādot, ka amatu vēlas pamest no 28.februāra. Viņa arī izplatīja paziņojumu, no kura bija noprotams, ka atkāpšanās notikusi sabiedrības aktīvās kritikas dēļ. Premjers Mūrnieces demisijas rakstu pieņēma, taču uzdeva ministrei strādāt vēl līdz 6.jūnijam, izpildot vairākus uzdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!