Foto: Saeimas administrācija
Saeimas neatkarīgo deputātu grupas neformālais līderis Klāvs Olšteins joprojām vēlas iegūt Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārā sekretāra amatu, aģentūrai LETA atzina Olšteins.

Olšteins norādīja, ka saskaņā ar koalīcijas vienošanos šis amats pienākas neatkarīgo deputātu grupas izvirzītam pārstāvim. Deputāti izvirzījuši viņa kandidatūru un šis lēmums joprojām ir spēkā, teica politiķis.

Šo jautājumu plānots turpināt risināt pēc Jaunā gada, kad plānotas sarunas ar premjeru Valdi Dombrovski (V).

Kā ziņots, decembra sākumā izcēlās skandāls, kad Olšteins paziņoja, ka kļūs par SM parlamentāro sekretāru, bet satiksmes ministrs Aivis Ronis šādu vienošanos neapstiprināja. Šī negadījuma dēļ Olšteins Saeimas kuluāros tika iedēvēts par "pašpasludināto parlamentāro sekretāru".

Pēc tam parādījās runas, ka Olšteina grupa minētā iemesla dēļ varētu neatbalstīt budžetu, ko pats politiķis gan noliedza, saucot par "pilnīgām baumām". Neatkarīgie deputāti vēlāk nobalsoja par budžeta pieņemšanu.

Neatkarīgo deputātu grupas pārstāve Elīna Siliņa norādīja, ka ir būtiski saprast, ka Olšteins pats sevi nevirzīja parlamentārā sekretāra amatam - viņu pildīt šo pienākumu pārliecinājuši visi neatkarīgie deputāti, pamatojot to ar faktu, ka viņam starp grupas biedriem ir lielākā parlamentārā pieredze.

Pēc Latvijas likumdošanas, parlamentāros sekretārus pēc ministra ieteikuma apstiprina premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!