Foto: LETA

Saeimas neatkarīgo deputātu grupas neformālais līderis Klāvs Olšteins kļūs par Satiksmes ministrijas parlamentāro sekretāru, kā to paredz valdības veidošanas procesā panāktā vienošanās.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis žurnālistiem apliecināja, ka rīkojums par Olšteina iecelšanu amatā tikšot parakstīts pirmdien.

Ministrs gan izvairījās komentēt, vai šo lēmumu viņš "pieņemot ar gariem zobiem", vienlaikus gan norādot, ka viens no argumentiem ir arī valdību veidojošās koalīcijas stabilitāte.

Vienošanās par to bijusi panākta jau koalīcijas veidošanas gaitā un nu tā tiekot pildīta, uzsvēra Ronis.
Olšteins šodien tikās ar premjeru Valdi Dombrovski (V) un satiksmes ministru Roni.

Pēc tikšanās viņš uzsvēra, ka vienošanās par ministrijas parlamentārā sekretāra amatu viņa pārstāvētai neatkarīgo deputātu grupai bijusi spēkā jau iepriekš un šodien tikšanās laikā pārrunāts, kādā veidā notiks sadarbošanās turpmāk.

Olšteins norādīja, ka viņa darba pienākumos ietilps visi likumā parlamentārajiem sekretāriem paredzētie pienākumi. Olšteins arī uzsvēra, ka nekādā veidā šo jautājumu nevajadzētu saistīt ar sešu Saeimas deputātu atbalstu valdībai, jo tā bijusi "formāla lieta, kas jānokārto".

Olšteins jau iepriekš bija izteicis vēlmi iegūt Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatu, jo saskaņā ar koalīcijas vienošanos šis amats pienākas neatkarīgo deputātu grupas izvirzītam pārstāvim.

Kā ziņots, pērn decembra sākumā izcēlās skandāls, kad Olšteins paziņoja, ka kļūs par SM parlamentāro sekretāru, bet satiksmes ministrs Aivis Ronis šādu vienošanos neapstiprināja. Šī negadījuma dēļ Olšteins Saeimas kuluāros tika iedēvēts par "pašpasludināto parlamentāro sekretāru".

Pēc tam parādījās runas, ka Olšteina grupa minētā iemesla dēļ varētu neatbalstīt budžetu, ko pats politiķis gan noliedza, saucot par "pilnīgām baumām". Neatkarīgie deputāti vēlāk nobalsoja par budžeta pieņemšanu.

Neatkarīgo deputātu grupas pārstāve Elīna Siliņa norādīja, ka ir būtiski saprast, ka Olšteins pats sevi nevirzīja parlamentārā sekretāra amatam - viņu pildīt šo pienākumu pārliecinājuši visi neatkarīgie deputāti, pamatojot to ar faktu, ka viņam starp grupas biedriem ir lielākā parlamentārā pieredze.
Pēc Latvijas likumdošanas, parlamentāros sekretārus pēc ministra ieteikuma apstiprina premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!