Foto: F64

Valdošā koalīcija agri vai vēlu piedzīvos būtiskas vai mazāk būtiskas pārmaiņas, šādu viedokli ceturtdien pauda neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Klāvs Olšteins. Viņš neizslēdza iespēju, ka pirms vai pēc pašvaldību vēlēšanām Reformu partija (RP) pametīs valdību.

Šādi politiķis izteicās, vaicāts par koalīcijas stabilitāti pēc debatēm Saeimā, kurās koalīcijas partiju pārstāvji šodien vairākkārtīgi apmainījās ar savstarpējiem apvainojumiem.

Olšteins norādīja, ka RP ar tikai dažu procentu vēlētāju atbalstu būs jāizšķiras, vai "veikt pārmaiņas", vai arī "sēdēt uz 2% atbalsta". Izvēloties pirmo variantu, partijai būšot jāsper krasāki soļi.

Viņš pauda pārliecību, ka šodienas debates par Augstākās izglītības padomes (AIP) kandidātiem noteikti raisīs tālākas diskusijas, jo bija vērojams saspringts dialogs starp tiem, kam tas ir politiskās eksistences jautājums - Reformu partiju , un starp tiem, kas šajā lietā "ir profesionāļi" - "Vienotību".

Jautājums par AIP nebija vienīgais, kurā valdošā koalīcija nebija vienota - partiju viedokļi atšķīrās arī jautājumā par Pētera Putniņa apstiprināšanu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieka amatā un par Reformu partijas izstrādātajiem grozījumiem vairākos likumos, kas paredz iespēju ikvienam darbiniekam, vienojoties ar darba devēju, reizi gadā izvēlēties un svinēt nozīmīgu vienu reliģisko svētku dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!