Foto: F64
Saeimas deputāts Klāvs Olšteins pildīs savu solījumu un noliks deputāta mandātu, ko politiķis savā runā no parlamenta tribīnes pirms Valsts prezidenta vēlēšanām apņēmās izdarīt gadījumā, ja par prezidentu atkārtoti netiks ievēlēts Valdis Zatlers.

To portālam "Delfi" apliecināja Olšteins.

Deputāts sacīja, ka iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uzrakstījis uzreiz pēc savas runas no Saeimas tribīnes. Amata pienākumus viņš beigs pildīt no 9. jūnija.

Jautāts, ko viņš darīs tālāk, Olšteins noteica, ka pagaidām par to nevēloties domāt. Taču pieļāva, ka varētu darboties apvienībā "Vienotība", "aicinot cilvēkus iesaistīties politikā un cīnīties" un gatavoties rudenī gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām, kurās pats arī ir gatavs piedalīties.

"Darbus [Saeimā] esmu iesācis un tie jāturpina," sacīja Olšteins.

Olšteins noliedza, ka ar atbalsta paušanu Zatleram vēlējies gūt tautas simpātijas pirms vēlēšanām. Viņš sacīja, ka "bija pārliecināts, ka Zatlers atkārtoti tiks ievēlēts prezidenta amatā."

Jautāts, vai viņam pienākas kompensācija par amata atstāšanu un vai viņš no tās neatteiksies, Olšteina atbilde bija izvairīga, sakot: "Es tiešām par šo jautājumu neesmu domājis". No deputāta teiktā gan izriet, ka viņš no kompensācijas neatteiktos, ja tāda viņam pienāktos. "Diez vai kāds [cits] man kaut ko maksās".

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem nākamais pēc Olšteina ievēlētais deputāts ir Jānis Reirs, taču viņš jau ir Saeimā, jo ieguvis mandātu uz cita ievēlētā "Vienotības" deputāta ministra pilnvaru laiku. Pēc Reira seko Aivars Volfs, un pēc viņa – Ansis Saliņš, taču arī abi viņi jau ir parlamenta deputāti. Nākamais sarakstā ir Madars Lasmanis.

Jau ziņots, ka pirms prezidenta vēlēšanām Olšteins paziņoja no Saeimas tribīnes apsolīja – ja netiks pārvēlēts tagadējais prezidents Valdis Zatlers, viņš noliks savu mandātu "un sekos prezidentam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!