Foto: F64
Saeimas deputāti Klāvs Olšteins un Guntars Galvanovskis nolēmuši pārtraukt savu darbību partijā „Jaunais laiks” un politisko partiju apvienībā „Vienotība”, teikts abu jauno politiķu parakstītajā paziņojumā, kas tika trešdienas pēcpusdienā izplatīs medijiem.

„Uzskatām, ka ir pienācis laiks politikā pārņemt vadību jaunai, uzņēmīgai un rīcībspējīgai paaudzei. Jaunā paaudze ir uzaugusi neatkarīgā Latvijā un šeit ieguvusi labu izglītību un darba pieredzi, kuru var likt par pamatu labākai valsts pārvaldīšanai. Šī paaudze nav piedalījusies valsts uzņēmumu privatizācijā un nav apguvusi padomju mantojuma skolu, ar blatu sistēmu kā pamatu visam," vēsta abi bēgļi.

Savā paziņojumā viņi arī norāda, ka, iepazīstot reālo situāciju Latvijas politikā, sākuši ticēt, ka daudzas lietas var darīt citādāk. „Mēs esam pārliecināti, ka ir iespējams šos procesus uzlabot un vairāk strādāt Latvijas iedzīvotāju labklājības labā, nevis lielāko daļu laika pavadīt iekšējos strīdos un amatu dalīšanas procesos," savu rīcību skaidro Olšteins un Galvanovskis.

Olšteins arī atsaucas uz savu doto solījumu, ka gadījumā, ja uz otru termiņu netiks pārvēlēts valsts prezidents Valdis Zatlers, viņš no Saeimas nama aizies. Savukārt Galvanovskis piebilst: „Latvijas politikā šobrīd tiek dota nebijusi un vēsturiska iespēja - izveidot Saeimu, kas spētu pilnvērtīgi darboties bez oligarhu ietekmes."

Par savu soli un motīviem abi ir informējuši „Vienotības" priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu tikšanās laikā trešdien.

„Delfi" jau vēstīja, ka izšķiroties par labu iespējamai jaunveidojamajai Zatlera partijai, "Vienotības" rindas varētu pamest deputāti Klāvs Olšteins un Guntars Galvanovskis. "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas vadītājs Edgars Jaunups atzinis, ka abi deputāti jau vērsušies pie viņa, norādot, ka Zatlers šādu piedāvājumu izteicis un solījis arī augstu vietu sarakstā paredzamajās ārkārtas Saeimas vēlēšanās rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!