Turpinoties pārmaiņām Iekšlietu ministrijas struktūrvienībās, no 1.marta Drošības policijas pakļautībā vairs nebūs pretterorisma vienības "Omega" un tā pāries Valsts policijas paspārnē.
Kā aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, pretterorisma vienībā Valsts policijas pakļautībā pāriet, jo lielākā daļa vienības uzdevumu bijuši saistīti ar palīdzības sniegšanu policijas darbiniekiem īpaši bīstamu noziedznieku aizturēšanās. Lielu palīdzību līdz šim "Omega" sniedza Kriminālpolicijas darbiniekiem.

Kā sacīja Leiškalns, pretterorisma vienība arī pēc pāriešanas Valsts policijas pakļautībā saglabās savu līdzšinējo nosaukumu - "Omega".

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse aģentūrai LETA sacīja, ka "Omega" Valsts policijas pakļautībā pāries ar visu materiāltehnisko bāzi, kas ļaus tai sekmīgi turpināt darbu arī Valsts policijā.

Apse, paužot Drošības policijas priekšnieks Jāņa Reinika subjektīvo viedokli, sacīja, ka pretterorisma vienības pārriešana Valsts policijas pakļautībā sekmēs noziedzības apkarošanu un vienības attīstību.

"No tā iegūs gan "Omega", gan sabiedrība, gan arī Drošības policija," teica Apse.

Vienības "Omega" komandieris Juris Grabovskis, kuram darbs Drošības policijā bija jāatstāj savas iepriekšējās darba pieredzes VDK dēļ, turpinās darbu kā vienības komandieris, bet jau Valsts policijā.

Pretterorisma vienība "Omega" tika izveidota 1992.gada 26.novembrī ar Ministru padomes rīkojumu toreizējam iekšlietu ministram Ziedonim Čeveram līdz 1993.gada 1.janvārim izveidot uz Valdības apsardzes dienesta bāzes speciālo vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!