Foto: LETA

Ceturtdien, 3. decembrī, veicot plānveida Covid-19 skrīningu stacionāra Latvijas Onkoloģijas centrs (LOC) 4. Abdominālās ķirurģijas nodaļā Covid-19 infekcija tika atklāta 21 pacientam, kā arī nodaļā strādājošajiem mediķiem un atbalsta personālam, portālu "Delfi" informēja slimnīcā.

Onkoloģiskajiem pacientiem arī turpmāk tiks nodrošināta visa nepieciešamā medicīniskā palīdzība stacionārā un ambulatorā etapā.

Lai pasargātu onkoloģiskos pacientus un personālu, kā arī nepieļautu Covid-19 infekcijas tālāku izplatību, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Operatīvās vadības grupa pieņēma lēmumu uz laiku slēgt Abdominālās ķirurģijas nodaļu un veikt visus nepieciešamos epidemioloģiskos pasākumus, lai onkoloģiskiem pacientiem arī turpmāk nodrošinātu visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību – operācijas, diagnostiskos izmeklējumus, ārstu konsultācijas un konsīlijus.

4. Abdominālās ķirurģijas nodaļas pacientiem, kam nepieciešama turpmāka ārstēšanās stacionārā, tā tiks nodrošināta.

Ārstēšanas procesa nepārtrauktības nodrošināšanai daļu no minētās nodaļas pacientiem uzņems, ārstēs, izmeklēs un operēs stacionāra "Gaiļezers" Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikā, kuras speciālisti ir kvalificēti onkoloģiskās palīdzības sniegšanā.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas mediķi turpina sniegt onkoloģiskajiem pacientiem ķīmijterapiju, bioloģisko medikamentu terapiju, dzīvībai svarīgo orgānu aizstājējterapiju, staru terapiju un dienas stacionāra pakalpojumus hematoloģijā.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzes risku, Ministru kabinets 1. decembrī nolēma pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 2021. gada 11. janvārim, nosakot arī virkni stingrāku ierobežojumu.

Latvijā ikvienam ikdienas gaitās jāievēro "2+2 princips" – divi metri, divi cilvēki. Tātad jāievēro divu metru distance un tikšanās jāierobežo līdz diviem cilvēkiem.

Līdz 11. janvārim ir pārtraukta visu kultūrvietu, izstāžu, kā arī gadatirgu, tai skaitā Ziemassvētku tirdziņu darbība. Bibliotēkas drīkst klātienē izsniegt grāmatas līdzņemšanai. Nedrīkst notikt privāti pasākumi, izņemot vienas mājsaimniecības ietvaros. Drīkst apciemot cilvēkus, kuri dzīvo vieni un ir nepieciešama aprūpe, ievērojot "2+2 principu".

Stingrāki drošības pasākumi tiek ieviesti arī izglītības jomā. Klātienē mācību process drīkst notikt tikai bērnudārzos un 1.-4. klasēs. Skolās jānodrošina trīs kvadrātmetru platība vienam skolēnam. No 3. decembra bērnudārzos strādājošajiem visu laiku jānēsā maskas. No 4. janvāra skolās maskas jānēsā gan stundu laikā, gan ārpus mācību procesa gan skolēniem, gan skolotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!