Foto: LETA

Kopš 2008. gada, kas vēl pieskaitāms tā saucamajiem "treknajiem gadiem", Latvijas Nacionālās operas ēkas nomas maksa augusi vairāk nekā divas reizes, liecina Kultūras ministrijas (KM) apkopotā informācija.

Kā skaidro ministrijā, VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" (LNOB) ir vienīgā KM kapitālsabiedrība kultūras jomā, kuras darbības nodrošināšanai 2017. gada finansējums atgriezies 2008. gada apmērā.

Daļa papildu finansējuma aiziet nomas maksai, jo Latvijas Nacionālās operas ēkas noma kopš tiem laikiem palielināta pat vairāk nekā divreiz. To Rīgas Dome (RD) pamatojusi tieši ar ieguldījumu nepieciešamību ēkas remontdarbos.

Kā liecina KM sniegtā informācija, 2017. gadā LNOB darbībai no valsts budžeta piešķirti 7 955 489 eiro, no tiem 374 258 eiro jeb nepilni 5% tiks tērēti Latvijas Nacionālās operas nomai.

2008. gadā operas ēkas noma izmaksāja 175 298 eiro, kas ir vairāk nekā divas reizes mazāk nekā šogad.

Kā ziņots, LNOB direktors Zigmars Liepiņš trešdien sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja, ka no LNOB ēkas sākuši krist nost ķieģeļu un apmetuma gabali, taču amatpersonas šī situācija neinteresējot.

Ceturtdien pašvaldības SIA "Rīgas nami", kas apsaimnieko RD piederošo ēku, atzina, ka radusies situācija ir nepatīkams pārsteigums. "Rīgas nami" pauda, ka ir gatavi aktīvi iesaistīties operas ēkas avārijas novēršanā, aicinot operas pārstāvjus uz konstruktīvu sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!