Foto: LETA

Latvijas Nacionālā opera (LNO) vērsusies tiesā pret "Tvnet.lv" saistībā ar portālā publicēto rakstu par telpu izīrēšanu Krievijas mākslinieka Igora Krutoja privāta pasākuma rīkošanai 2014.gada 29.jūlijā.

LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile skaidro, ka "Tvnet.lv" 2014.gada 4.augustā savā portālā publicēja rakstu ar nosaukumu "Kā Latvijas Nacionālā opera kļuva par Putina galma publisko namu", kurā portāla žurnālists, kas raksta ar pseidonīmu Olivers Everts, nepieļaujami rupji un aizskaroši vēršas pret LNO un tās vadību par operas telpu izīrēšanu Krutoja privāta pasākuma rīkošanai.

Kā skaidro Treile, ņemot vērā, ka "Tvnet.lv" ir noliedzis pārkāpuma izdarīšanas faktu un atteicies labprātīgi novērst savas prettiesiskās rīcības sekas, LNO vērsās tiesā, lai panāktu savu aizskarto civilo tiesību aizsardzību.

"Publicējot minētos izteikumus, atbildētājs ir aizskāris prasītāju Satversmes 95.pantā nostiprinātās tiesības uz goda un cieņas aizsardzību un pārkāpis likumu "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem", kas aizliedz publicēt informāciju, kura aizskar fizisko un juridisko personu godu un cieņu un ceļ tam neslavu," norādīja LNO pārstāve.

Attiecīgi opera lūdz tiesu uzlikt par pienākumu "Tvnet.lv" publicēt portālā atvainošanos par LNO goda un cieņas aizskaršanu un piedzīt no portāla par labu operai mantisko kompensāciju par goda un cieņas aizskaršanu 129 873 eiro apmērā.

Apgabaltiesa 3.martā paredzējusi vērtēt blakus sūdzību par to, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidīja pieteikumu par prasības nodrošinājumu.

Tāpat sākotnēji Vidzemes priekšpilsētas tiesa atteicās ierosināt lietu, tomēr šis lēmums arīdzan ticis pārsūdzēts apgabaltiesā, kas atcēla pirmās instances lēmumu un nodeva jautājumu jaunai izskatīšanai. 21.janvārī tomēr lieta tikusi ierosināta.

Kā liecina ieraksts Tiesu informatīvajā sistēmā, šajā lietā pieteicēja ir ne tikai LNO, bet arī Zigmars Liepiņš, Inese Eglīte un Daina Markova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!