Foto: F64
Elejas pagastā mežā ceturtdien operatīvie dienesti veiksmīgi atraduši vīrieti bezpalīdzības stāvoklī, pavēstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Ceturtdien ap pulksten 14.50 policija saņēma informāciju, ka mežā netālu no Elejas pagasta atrodas 1993.gadā dzimis vīrietis bezpalīdzības stāvoklī. Informācijas pieteikumu policija saņēma no pazudušā vīrieša draudzenes. Vīrietis jau pirms vairākām stundām bijis zvanījis savai draudzenei, ka dodas mājās, bet tā arī nebija atgriezies.

Meklēšanā nekavējoties tika iesaistīti visi operatīvie dienesti - patruļpolicija un Jelgavas novada pašvaldības policijas darbinieki, Zemessardze, vietējie iedzīvotāji, operatīvos meklēšanas pasākumos tika iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters.

Policistiem ik pa laikam izdevās ar pazudušo vīrieti sazināties, tika noskaidrota viņa iespējamā atrašanās vieta un vīrietis ar NBS helikopteru tika nogādāts Gaiļezera slimnīcā Rīgā. Vīriem konstatēti arī miesas bojājumi.

Pēc sākotnējās informācijas vīrietis mežā ir atradies vairākas stundas. Sīkāku informāciju policija pagaidām nesniedz, tas tiks noskaidrots kriminālprocesa ietvaros. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.

Policija atgādina iedzīvotājiem, ka par personu pazušanu jāzvana pa tālruni 112, lai nekavējoši var sākt operatīvos meklēšanas pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!