Foto: LETA

Līdz šim Rīgas domes (RD) deputāti nav iepazinušies ar SIA "Rīgas satiksme" viedo stāvvietu aplikācijas projekta detalizētu skaidrojumu, un aicina to publiskot, pastāstīja domes deputāts Juris Pūce (LRA/LA).

Rīgas dome ir saņēmusi no SIA "Rīgas satiksme" prasīto projekta skaidrojumu, informē RD Sabiedrisko attiecību departaments. Tomēr, kā norāda RS pārstāvji, projekta detalizējums būtiski neatšķiras no 12. septembrī iesniegtā.

Domes deputāts Juris Pūce (LRA/LA) norāda, ka līdz šim lūgtos dokumentus deputāti saņēmuši nav. Līdz ar to, opozīcijas deputāti rakstiski vērsīsies pie domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) ar lūgumu prasītos dokumentus tomēr iegūt.

Pūce uzskata, ka Ušakovs šo lūgumu izpildīs un tuvākajā laikā viņi varēs iepazīties ar viedo stāvvietu aplikācijas projekta detalizētu aprakstu kā plānots. "Pretējā gadījumā būtu absurdi, ka netiek pildīts lēmums, kuru pats domes priekšsēdētājs ir atbalstījis, un šis balsojums būs bijis bezjēdzīgs," spriež Pūce.

Kā ziņots, Rīgas dome 12. septembra domes ārkārtas sēdē vēlu vakarā vienbalsīgi nolēma pieprasīt pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" sagatavot un nepilnu divu nedēļu laikā iesniegt detalizētu viedo autostāvvietu projekta ekonomisko pamatojumu.

Domes lēmums paredz, ka uzņēmumam līdz 22. septembrim bija jāiesniedz rakstisks detalizēts aprasts, risku novērtējums, realizācijas ieguvumu un izdevumu analīze. Tāpat jāizskaidro "Rīgas satiksme" valdes apliecinātās projekta rezultātā ieviesto tehnoloģiju uzturēšanas izmaksu prognozes un paredzētos ieņēmumu avotus izmaksu segšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!