Foto: DELFI
Pēc tam, kad kvoruma trūkuma dēļ pirmdien tika pārtraukta pirmā no šajā dienā paredzētajām Saeimas ārkārtas sēdēm un palika neizlemts jautājums par dabasgāzes kā kurināmā atbrīvošanu no akcīzes nodokļa, tāds pats liktenis sagaidīja arī abas nākamās sēdes, līdz ar to pirmdien Saeima nepieņēma nevienu lēmumu.

Ja pirmajā sēdē kvorumu norāva pozīcija, saprotot, ka citādi neizdosies izvairīties no akcīzes atcelšanas, tad abās nākamajās sēdēs jau pirmajos balsojumos nepiedalījās opozicionāri. Abas sēdes beidzās līdzīgi: pirmajā balsojumā "par" nobalso apmēram 40 deputāti, nav kvoruma, tāpēc ir jāpārbalso. Arī pēc pārbalsošanas kvoruma nav, tāpēc tiek izsludināts neilgs pārtraukums, pēc kura nekas nemainās, un sēde jābeidz.

Jāpiezīmē, ka pirmās sēdes darba kārtībā bez likuma par akcīzes nodokli bija iekļauts arī Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums. Tautsaimniecības komisijas vadītājs Vents Armands Krauklis (TP), sēdei beidzoties ne ar ko, deputātus brīdināja, ka, nepieņemot šo likumu laikā, valstij būs jāmaksā soda nauda.

Šis jautājums gan tika iekļauts trešajā pirmdienas ārkārtas sēdē, taču šoreiz kvorumu norāva Kraukļa pārstāvētās TP deputāti kopā ar biedriem politiskajā blokā "Par labu Latviju" - LPP/LC, kā arī "Saskaņas centru" un PCTVL.

Saeimas prezidijs pēc trim nenotikušajām sēdēm pirmdien pēcpusdienā sasauca Frakciju padomes ārkārtas sēdi, kuras darba kārtībā iekļāva tikai vienu jautājumu - par turpmāko Saeimas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!