Trīs labējās opozīcijas partijas – "Sabiedrība Citai politikai", Pilsoniskā savienība un "Jaunais Laiks" – ir gatavs sākt sarunas tikai par pagaidu valdības izveidi, kas strādātu līdz ārkārtas Saeimas vēlēšanām. Partijas uzskata, ka valdības vadība jāuztic bezpartejiskam premjeram un par labāko kandidātu uzskata valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu.

Pēc opozīcijas rīcības padomes ārkārtas sēdes piektdienas vakarā PS priekšsēdētāja Sandra Kalniete žurnālistiem atzina, ka pašlaik runa var būt tikai par pārejas perioda valdību, kas strādātu līdz ārkārtas vēlēšanām.

Savukārt JL līdere Solvita Āboltiņa norādīja, ka gadījumā, ja šī valdība spēs veiksmīgi strādāt, tā varētu darbu turpināt arī pēc vēlēšanām. Viņa norādīja, ka šajā valdībā būtu jāstrādā profesionāļiem, jābūt komandas cilvēkiem un jaunām sejām.

Visas trīs partijas uzskata, ka piemērotākais premjera amata kandidāts būtu Sudraba, lai gan viņa iepriekš noraidījusi iespēju uzņemties šos pienākumus.

Āboltiņa paud pārliecību, ka ar Sudrabu vēl ir iespējams runāt par šo jautājumu, un, ja viņa sajustu Saeimas vairākuma atbalstu, viņa varētu uzņemties valdības vadīšanu.

Opozīcijas partijas uzskata, ka jaunajā valdībā nevajadzētu strādāt tiem ministriem, kuri ar savu līdzšinējo darbu izraisījuši diskusija par savu piemērotību amatam - satiksmes ministram Aināram Šleseram, finanšu ministram Atim Slakterim un demisionējušajām zemkopības ministram Mārtiņam Rozem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!