Foto: Saeimas administrācija
Opozīcijas frakcijas, kas iepriekš vērsās pie Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) saistībā ar nākamajos gados plānotajiem demogrāfijas pasākumiem, kritizē premjeru par atbildes nesniegšanu uz deputātu vēstuli un apsver iespēju rosināt parlamenta ārkārtas sēdi.

Iepriekš opozīcijas parlamentārieši tika nosūtījuši premjeram vēstuli, kurā pauda bažas, ka demogrāfijas pasākumi varētu būt nepārdomāti, tāpēc par labāko risinājumu būtu jādiskutē Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā. "Izsvērtu, nesasteigtu, nepolitizētu un profesionālu lēmumu var pieņemt tikai tad, kad atbilstošos likumprojektus izskata parastajā kārtībā trīs lasījumos, iesaistot gan zinātniekus, gan ekspertus, gan sabiedrību un sabiedriskās organizācijas, kā arī izvērtējot citu valstu dažādu demogrāfijas un sociālo jautājumu uzlabošanas pasākumu pieredzi," norādīja opozīcijas deputāti. Budžets un saistītie likumprojekti Saeimā tiek skatīti divos lasījumos.

Deputāts Andrejs Klementjevs (S) pastāstīja, ka no premjera biroja saņemts paziņojums, ka šī vēstule pārsūtīta labklājības ministram Jānim Reiram (V) jautājumu izskatīšanai un atbildes sniegšanai. Pēc šī paziņojuma "Saskaņas", Latvijas Reģionu apvienības un "No sirds Latvijai" deputāti atkārtoti vērsās pie Kučinska, uzsverot, ka atbildes nesniegšana uz parlamenta trīs frakciju kopīgi iesniegto konkrēto priekšlikumu liecina par premjera attieksmi.

Opozīcijas deputāti norāda vēl uz vienu līdzīgu gadījumu - jautājumi, kas bija adresēti Kučinskim par izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) rīcību, tika pāradresēti ministram. "Mūsuprāt, tā ir vistiešākā izvairīšanās no atbildības, vienlaikus atbalstot vai pat uzdodot ministram darboties interešu konflikta situācijā," akcentēja opozīcijas frakcijas.

Atkārtotas vēstules noslēgumā deputāti vaicā, vai premjera rīcība, neatbildot pēc būtības uz parlamentāriešu iesniegumu, ir apzināta darbība vai darbinieku nolaidība. Tāpat deputāti vaicā, vai būtu nepieciešams spēju sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lūgtu valdības vadītājam skaidrot rīcību un turpmāko valdības locekļu attieksmi, sniedzot atbildes uz deputātu jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!