Foto: LETA

Lēmums paaugstināt cenas Rīgas sabiedriskajā transportā ir sasteigts un tas nozīmē, ka Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums "Rīgas satiksme" (RS) kļūst par vēl lielāku "melno caurumu", atzina Rīgas domes (RD) opozīcijā esošas "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte, komentējot lēmumu paaugstināt braukšanas tarifus.

Ēlerte norādīja, ka viņai nav saprotams, kāpēc tik nozīmīgs lēmums ir pieņemts tādā steigā un, kāpēc tiek sasaukta ārkārtas domes sēdes, ja jau tik ilgu laiku ir bijis zināms, ka iepriekšējais biļešu tarifs būs spēkā tikai līdz janvāra beigām.

"No ļoti skopi atsūtītajiem dokumentiem, kurus es nupat pārlasīju, nav skaidrs tas, ka ja biļešu cena no 60 centiem pieaug līdz 1,15 eiro, kas ir gandrīz divas reizes, tad par cik samazināsies dotācija? Kādā no šiem paskaidrojuma papīriem es redzēju skaitli - 6,9 miljoni. Ja ir tik būtisks biļešu cenu pieaugums, tad kur paliek tā nauda? Tad vēl jo vairāk RS veidojas kā "melnais caurums", kas jau tāds bija. Tagad tas kļūst vēl lielāks," pauda Ēlerte.

Tostarp viņa sacīja, ka arī iepriekš noteiktais Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenas tarifs nav bijis pamatots. "Arī Valsts Kontrole uzskatīja, ka šī tarifa noteikšanai izmantotie aprēķini bija nepamatoti," piebilda Ēlerte.

Jau vēstīts, ka no februāra brauciens Rīgas sabiedriskajā transportā maksās 1,15 eiro līdzšinējo 0,6 eiro vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!