Foto: DELFI

Rīgas domes opozīcijas un Neatkarīgo deputātu frakcijas pārstāvjiem neierodoties uz sēdi, koalīcijai šodien nepietika balsu, lai no amata atbrīvotu Pilsētas attīstības komitejas vadītāju Alekseju Rosļikovu un viņa vietnieku Vadimu Baraņņiku.

Sēdi sasaukt rosināja "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" deputāti. Sēdē piedalījās 10 koalīcijas deputāti un pats Rosļikovs. Taču jau sēdes sākumā viņš norādīja, ka sēdi nevar vadīt ne profesionālu, ne ētisku iemeslu dēļ.

"Līdz ar to fiksēju, ka sēdē es nepiedalos, kas nozīmē, ka kvoruma nav," sacīja Rosļikovs. Rīgas domē tradicionāli, ja tiek lemts par komitejas priekšsēža atstādināšanu, pats komitejas vadītājs sēdi nevada. Kvorums domes komitejās ir, sākot no 11 deputātiem.

Rosļikovs un Baraņņiks pārstāv Neatkarīgo deputātu frakciju, kurā apvienojušies no "Saskaņas" izslēgtie domnieki. Šī deputātu grupa sākotnēji iekļāvās Oļega Burova (GKR) vadītajā koalīcijā, bet vēlāk pēc "Saskaņas" prasības no tās tika izslēgta.

Opozīcijas partijas jau iepriekš norādīja, ka sēdi neapmeklēs, jo nevēlas piedalīties "koalīcijas amatu pārdales un izrēķināšanās spēlītēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!