Foto: LETA

Rīgas domes opozīcijas partijas savākušas nepieciešamos parakstus ārkārtas sēdes sasaukšanai, ar mērķi no amata atbrīvot Pilsētas attīstības komitejas vadītāju Alekseju Rosļikovu (S), informēja domē.

Iesniegums par sēdes sasaukšanu ir nodots atbildīgajām personām, informēja partijas "Vienotība" frakcijas pārstāvji.

Atbilstoši normatīviem ārkārtas sēde ir jāsasauc 24 stundu laikā.

Rosļikovs par Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāju tika iecelts 18. februārī, kad no amata atkāpās ilggadējais komitejas vadītājs Maksims Tolstojs (S).

Opozīcija Rosļikovu rosina atstādināt no amata saistībā ar Valsts drošības dienesta (VDD) sākto kriminālprocesu.

Jau ziņots, ka Rosļikova kabinetā trešdien veikta kratīšana VDD sāktā kriminālprocesā par nacionālā, rasu un etniskā naida izraisīšanu.

Dienestā norādīja, ka procesuālās darbības tiek veiktas vairākos objektos. Izmeklēšanas interesēs VDD no plašākiem komentāriem atturējās.

VDD darbinieki domes telpās atradušies aptuveni pusstundu un apmeklējuši tikai Rosļikova kabinetu, informēja Rīgas domē. Sīkākas informācijas par notikušo domei neesot.

Latvijas Televīzija vēsta, ka pēc kratīšanas Rosļikovs operatīvo darbinieku pavadībā pametis Rīgas domi. Rosļikovs uz zvaniem neatbild. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VVD darbinieki paviesojušies arī Rosļikova mājas.

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) apliecināja, ka bija klāt šajās procesuālajās darbībās domē, ko paredz viņa kā pašvaldības pagaidu vadītāja amats. Vienlaikus neko sīkāk viņš nekomentēja, uzsverot, ka ir parakstījies par ziņu neizpaušanu.

Aģentūra LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VDD veiktās darbības saistītas ar šī gada februārī izplatītajām skrejlapām, uz kurām pausts aicinājums ierasties uz partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņu. Sociālajos tīklos toreiz izplatītās fotogrāfijas liecina, ka Bolderājā iedzīvotājiem tika izplatītas lapiņas, kurās redzams nu jau atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) ietērpts koncentrācijas nometņu ieslodzītā drānās. Viņu sagrābuši nacistiskās Vācijas formastērpos ģērbti karavīri uz kuru ķiverēm kāškrusta vietā attēlots logo, kas ir līdzīgs nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK logo. Ušakovam kaklā uzkārts plakāts ar uzrakstu: "Tāpēc, ka krievs".

Tāpat neoficiāla informācija liecina, ka VDD darbības, iespējams, veiktas saistībā ar sociālo tīklu vietnē "Facebook" esošās lapas "101.kilometrs" aktivitātēm. Aģentūra LETA novēroja, ka šajā platformā tiek publicēti ieraksti, kas bieži vien vēsta par Latviju kā neizdevušos valsti, tostarp, izsmejot pie varas esošos politiķus. Tāpat ierakstos bieži kritizēta Rīgas domes vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!