Rīgas domes opozīcijas frakcijas šodien sākušas vākt parakstus, lai varētu sasaukt domes ārkārtas sēdi un lemtu par pilsētas izpilddirektora Ērika Škapara (JL) atbrīvošanu no amata.
Kā aģentūru LETA informēja domes Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcijas priekšsēdētājs Jānis Dinevičs, kreiso spēku pārstāvji šodien vienojās par nepieciešamību sasaukt ārkārtas domes sēdi.

Patlaban iesniegumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu parakstījuši aptuveni desmit deputātu.

Likums "Par pašvaldībām" paredz, ka domes priekšsēdētājam ir pienākums sasaukt ārkārtas sēdi, ja to pieprasa vismaz trešā daļa deputātu jeb 20 Rīgas domnieki.

Līdz ar to, ja iesniegumu parakstīs visu četru kreiso frakciju deputāti, mēram nākamnedēļ būs jāsauc ārkārtas domes sēde.

Iesniegumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu parakstīs arī partijas "Jaunais centrs" deputāti, aģentūrai LETA apliecināja JC frakcijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

Apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotajā Latvijā" (PCTVL) frakcija arī izšķīrusies par atbalstu LSDSP ierosinājumam sasaukt ārkārtas sēdi. PCTVL pārstāve norādīja, ka apvienību neapmierina Škapara darbs saistībā ar dažādu pasākumu saskaņošanu.

Apvienības "Dzimtene"/LSP frakcijas priekšsēdētājs Viktors Kalnbērzs aģentūrai LETA atzina, ka frakcijas pārstāvji vairāk sliecas par atbalstu ārkārtas sēdes sasaukšanai, jo izpilddirektora rīcībā, saskaņojot seksuālo minoritāšu gājienu, "tika pielaistas kļūdas".

Dinevičs informēja, ka nepieciešamos 20 parakstus ārkārtas domes sēdes sasaukšanai paredzēts savākt līdz rītdienai.

Kā ziņots, aicinājumu nomainīt Škaparu izteicis arī Latvijas Pirmās partijas (LPP) valdes loceklis Ainārs Šlesers. Tomēr Vairākums Rīgas domes koalīcijas partneru pagaidām nesteidzas to atbalstīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!