Foto: LETA

Trešdien, 7. aprīlī, Saeimas prezidijam iesniegts 36 Saeimas opozīcijas deputātu parakstīts iesniegums par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai lemtu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas veidošanu, kas vērtētu valdības darbu Covid-19 pandēmijas laikā.

Satversmes 26. pants nosaka, ka "Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu".

Kā portālu "Delfi" informēja Zaļo un zemnieku savienības frakcijas pārstāvis Viktors Valainis, opozīcijas deputāti iesniegumā pieprasa sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi 8. aprīlī, sēdes darba kārtībā iekļaujot Saeimas lēmuma projektu par Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu.

Lēmuma projekta tekstā teikts, ka, komisija veidojama, "lai izmeklētu Latvijas valdības kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas procesā, nosaucot politisko amatpersonu vārdus, kuri izraisījuši neatgriezeniski negatīvas sekas Latvijai". Ierosināts arī noteikt, ka parlamentārā izmeklēšanas komisija izveidojama uz sešiem mēnešiem.

Valainis atzina, ka parakstu vākšana prasījusi zināmu laiku un ka iesniegumu parakstījuši 36 "īstās" opozīcijas pārstāvju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!