Foto: LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā trešdien netika atbalstīts opozīcijas deputāta Armanda Krauzes (ZZS) priekšlikums tomēr nepāriet uz personas apliecību jeb eID karti kā primāro dokumentu. Šo priekšlikumu atbalstīja četri komisijas deputāti, savukārt pieci balsoja "pret".

Komisija atbalstīja likumprojekta, kuram piešķirta steidzamība, virzīšanu galīgajā lasījumā ceturtdienas, 23. februāra, sēdē.

Likumprojekts paredz, ka Latvijas pilsoņiem ID karte, kamēr tiem būs derīga pase, nebūs jāsaņem obligāti. Tiek paredzēts, ka faktiski visi Latvijas iedzīvotāji pie šāda risinājuma varētu būt saņēmuši personas apliecības līdz 2031. gada 1. janvārim. Kamēr aktīvākā sabiedrības daļa, kas izmanto e-vidi vai citus pakalpojumus, kuru saņemšanai nepieciešama ID karte, likumprojekta autoru skatījumā, to saņems daudz agrāk par 2031. gadu, turklāt daļai tā jau ir šobrīd.

Sēdē arī izskanēja jautājums par beztermiņa pasēm, kuras, kā zināja teikt PMLP pārstāvis Uldis Apsītis, kopumā ir "ap padsmit tūkstošiem". 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!